Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP)  baraj tartışmalarına ilişkin konuştu. Arınç, 7 Haziran genel seçimlerinde HDP'nin yüzde 11-12 oranında oy almasının ihtimal olduğunu söyledi.

"HDP YÜZDE 11-12 ALABİLİR, BU DA BİZİM VEKİL SAYIMIZI DÜŞÜRÜR"

Bab-ı Ali toplantısında gazetecilerle sohbeti sırasında konuya değinen Arınç, "Cumhurbaşkanı 400 milletvekili istiyor. Ağanın eli tutulmaz. Ama ben 399'a razıyım. Farklı tablolu bir parlamento olabilir," dedi ve devamla da "HDP'nin yüzde 11-12 alması ihtimaldir. Bu da AK Partili milletvekili sayısını düşürür. 330 iddiamızı sürdürür ama 367'yi tutturamamaktan korkuyorum" diye konuştu.

ARINÇ 2 AY ÖNCE "YÜZDE 6-7 ARASINDA" DEMİŞTİ

Geçen ocak ayında da bu konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, HDP'nin tabanının yüzde 6-7 arasında olduğunu söylemişti. Selahattin Demirtaş'ın yüzde 10 barajını aşacaklarına ilişkin açıklamalarına ilişki olarak şunları öne sürmüştü:

"'Biz yüzde 10'luk barajı aşacağız, bu seçimlere parti olarak gireceğiz' diyorlarsa, bunu takdir etmek lazım. Bu bir cesaret işidir. Bu bir iddia işidir. Bunu eleştirmek mümkün değil. Benim HDP'ye söylediğim budur. Barajı aşamazsan, kendinde ara, millete kabahat bulma. 'Ortalık şöyle olur, böyle olur' diye de tehdit etme ve ona şunu hatırlattım. Siz yüzde 9 aldınız. Buna güvenerek, seçimlere girmek istiyorsunuz ama unutmayın. Sizin aldığınız oyun içerisinde en az 3 puan CHP'den gelen oy var. Senin tabanın 6-7 arasındadır. 6-7 arasında bir tabanla seçimlere girmeye karar vermişsen, seni alkışlarım."