HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan, HDP’nin Sultanbeyli’de referandum kampanyası için açtığı seçim bürosunun açılışına katıldı.

Çok sayıda kişinin katıldığı büronun açılışında konuşan HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan, referanduma sunulan anayasa paketinde kadınların, gençlerin, Alevilerin, Sünnilerin ve hatta Türklerin bile olmadığını söyledi.

 “80 milyon kişinin 50-100 yıl sonra nasıl yaşayacağına 2 adam karar verdi. Bahçeli ve Erdoğan..." ifadelerini kullanan Paylan, “Bu anayasa paketi, '1 hafta sokak ortasında ceset bıraktım, milleti tek tek içeri aldım, 30 günlük bebeği öldürdüm ne diyorsunuz. Onaylıyor musunuz' anayasasıdır” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), İstanbul’un Sultanbeyli ilçesi Orhangazi Mahallesi'nde referandum kampanyası için büro açtı.

7 Haziran seçimlerinde halkların bir arada yaşama isteğinin yüzde 13 oy aldığını hatırlatan Paylan, Anayasa değişikliğinin birlikteliğe yapılan bir saldırı olduğunu kaydetti.

Paylan, "Bize saldırdılar, ama asla teslim olmadık" diyerek, tutuklu bulunan milletvekillerine rağmen ne Rojava’da ne Türkiye’de diz çökmeyeceklerini ifade etti.

Paylan, "Bu anayasa paketi, '1 hafta sokak ortasında ceset bıraktım, milleti tek tek içeri aldım, 30 günlük bebeği öldürdüm ne diyorsunuz. Onaylıyor musunuz' anayasasıdır" dedi.

‘HEPİMİZ DEMİRTAŞ VE YÜKSEKDAĞ’IZ’

"Gelin birlikte herkesin içinde eşit olduğu Anayasa yapalım” diyen Paylan, şöyle devam etti: “Herkesi sandığa gitmek için ikna edelim, herkes oy vermeye gitsin. Hem oy vereceğiz hem oy verdireceğiz. Bir ay boyunca herkes seferber olmalı. Şu bir ay hepimiz birer Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ız."

Açılışta kısa bir konuşma yapan HDP Sultanbeyli İlçe Eş Başkanı Sıddık Yıldız ise, "7 Haziran seçimlerinde başardık, aynı özveri ile çalışırsak bir daha başarabiliriz" dedi.

(Kaynak: Dihaber)