Halkların Demokratik Partisi’nde (HDP), 7 Haziran’da yapılacak genel seçimler için aday adaylık başvurusu 5 Mart perşembe günü sona erecek. Avukatlardan işçilere çeşitli meslek grupları ile ulusal kimliklerden onlarca kişi, milletvekilliği için aday adaylığı başvurusunda bulundu.

HDP’nin “yeni yaşam” çağrısına yanıt veren aday adayları arasında Ermeni ve Araplar da bulunuyor. Bu adaylardan biri, Nıvard Bakırcıoğlu.

ETHA’ya konuşan Ermeni kadın aday adayı Bakırcıoğlu, “Gönlümden Urartu’nun başkenti Van’dan aday olmak geçiyor” dedi.

Ermeni Soykırımı’nın 100. yıl dönümüne dikkat çeken Bakırcıoğlu, aday adaylığı ile ilgili olarak şöyle konuştu: “100 yıldır bu Meclis’e Ermeni bir vekil giremedi. Ermeni Soykırımı’ndan önce, 100 yıl önce ise Ermeni vekiller vardı. Soykırımın 100. yılında Meclis’e Ermeni vekillerin çok yakışacağını düşünüyorum. Halkımı temsil etmek istiyorum. Ben ya da başka Ermeni vekillerin, halkımın temsilcisi olarak Meclis’te bulunmasını çok önemsiyorum.”

Ermeni Zekeriye Sabuncu da, Mardin’den HDP milletvekilliği için aday adaylık başvurusunda bulundu. HDP aday adayları arasında Arap Mıhallemi Mehmet Ali Aslan da var.