Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda konuşan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, bir milletvekilinin sorusu üzerine Eğitim Sen’in 120 bin üyesinin bulunduğunu, soruşturmaya konu olan kişi sayısının 10 bin, ‘FETÖ’den soruşturulanların sayısının ise 50 bine yakın olduğunu belirtti.
 
Yılmaz, darbe girişiminin ardından 15 üniversitenin kapatıldığını, bu üniversitelerde öğrenim gören 64 bin 533 öğrenciden, 20 bin 110’unun devlet, 25 bin 732’sinin vakıf üniversiterlerine olmak üzere toplam 45 bin 979 öğrencinin yerleştirme işlemlerinin tamamlandığını belirtti.
 
Bakan, bunun dışında kalan öğrencilerin de kendi istekleriyle yatay geçişlerinin gerçekleştirildiğini ya da tercih yapmadıklarını söyledi.

"ÖZEL OKULLARI DESTEKLEYECEĞİZ"
 
Askeri birliklerin taşınmasından sonra bu arazilerin ne olacağına ilişkin Bakan Yılmaz, “Taşınan silahlı kuvvetlerinin yerine ticari tesis değil kamu ve yeşil alan olacak. Bizde liselere talibiz” diye konuştu.

Özel okullar hakkında bilgi veren Yılmaz, “Eğer eğitim kârlı olsa Koç, Sabancı yapardı, desteklemek lazım. Bizim yükümüzü azaltıyor. Özel okulları destekleyeceğiz. 100 öğrenciden 7’si özel okulda. Özel okul oranı yüzde 7.3” ifadelerini kullandı.