Pazar günü oynanan Sivasspor – Beşiktaş maçına dair Beşiktaş için sakatlar ve cezalılar dışında her şey yolunda gözüküyordu. Maç gündüz oynanıyordu bir kere ve hava biz ekran başındakiler için gayet güzel gözüküyordu, en azından Sivas’ın dondurucu soğu söz konusu değildi. Hava güneşliydi, zeminse gayet iyi duruyordu.

Taraftar efradı için kışın hemen ardından gelen bahar güneşiyle maça gitmenin keyfi başkadır. Soğuk yağmurlu, çamurlu günlerin ardından gelen güneşli hava, çilekeş taraftar için cemrenin düşmesi misalidir. Onca kara kışa soğuğa aldırmadan tribünlerde yerini alan taraftar için öğle sıcağında maç izlemek gün yüzü görmeye eş değerdir bir nevi.
Sivasspor maçı için de durum böyleydi. Hava güzeldi, zemin güzeldi, tribünler güzeldi… Ne var ki maç başladığında siyah-beyazlılara gönül verenler için durum parlak gözükmüyordu. Siyah – Beyazlı ekip aslında uzun zamandır bu futbolu oynuyordu. Liverpool ile oynanan ilk maç, Eskişehirspor maçı ardından yine Liverpool maçı ve Balıkesirspor maçı…
Bu kötü performansı bize unutturansa her iki Liverpool maçında, siyah-beyazlı taraftarların çok uzun zamandır hasret düştüğü başarıyı getiren son 45 dakikaydı. Bugün enseyi karartmayalım diyebiliyorsak iki Liverpool maçının son 45 dakikasını gün yüzüyle görebilmemizdendir.
sivas1Ne var ki siyah-beyazlı taraftarların bir başka özlemi daha mevcut: Şampiyonluk. Siyah-beyazlı ekipse Lig’de gösterdiği performansla bu umudu kırıyor. Zira sahada bir oyun gücü göremiyoruz. Sanki son bir nefesleri vardı ve onu da Liverpool maçının son çeyreğinde harcadılar. Evet bu takım çok yorgun ve Bilic takımın enerjisini eşit paylaştırmak adına bazen kırk takla atmak zorunda kalıyor. Ancak Sivaspor maçı için, uzun bir aradan sonra takım nefeslenecek bir haftalık bir süre buldu. Hal böyle olunca bu kadar etkisiz bir Beşiktaş beklemiyorduk ekran başında.
Kabul edelim ki sezon başından bu yana belki de ilk defa futbolun tanrıları bu kadar Beşiktaş’ın yanındaydı. Maçın başlamasıyla birlikte Sivasspor’un agresif ve yakın markajı Beşiktaş’ın orta sahasını ve forvetlerini etkisiz bıraktı. Lig’de son üç maçtır Beşiktaş için sırasıyla aynı şeyi söylüyoruz “Bu maçta en kötü performansını ortaya koydu ”… Ve bu maç son iki maçın performansını da unutturdu.
Maçta Gökhan ve Olcay’ın pozisyonu yok , organize atağı yok ,etkili tek bir ortası yok. Sosa’nın sahada olmasının çok bir şey değiştireceğini düşünmüyorum zira bundan önceki maçlarda sahadaydı, Beşiktaş forvet ve ortasaha hattında tek pozisyonunu kaleci Korcan’nın Demba’ya servisinde buldu.Demba Ba muhtemelen böyle bir pozisyon ile gol atmayı ayıp olacak diye düşündü!

Sivasspor maçında Beşiktaş’ı ayakta tutan oyuncularsa performansı giderek yükselen Necip ve Serdar oldu. Öyle ki Oparre sağ açığa niyet diye alınırken Serdar’ın performansında sola kısmet oldu.
sivas3

Beşiktaş neredeyse maçı pozisyonsuz tamamladı. Bir pozisyon hariç, ya da mucize demeliyiz belki. Necip’in savunmadan milimetrik uzun topunda Atiba’nın kendisini unutturması ile gölü buldu. Beşiktaş bu golün benzerini Atınç’la Bursa maçında da bulmuştu. Bu gol siyah-beyazlılara derbi haftasında her iki takımın kaybedecek puanlarında ligin tepesine ortak olmak için şans verecekti.
Beşiktaş’ın Sivasspor’dan gol yememesinin tek nedeni futbolun tanrılarıydı sanırım. Sivasspor 16 şut çekmiş ne var ki kaleyi bulan top neredeyse yok gibi. Son bir şans son dakikada geldi o pozisyonda da Utaka kale yerine direği seçince maç siyah beyazlıların üstünlüğüyle kapandı.
Böyle bir maçın bir daha olmayacağını biliyoruz. Beşiktaş’ın şampiyonluk için bundan çok daha fazlasını yapması gerektiği de, Necip ve Serdar’ın performansına ve elbet oyun iştahına eşlik edecek arkadaşlarına ihtiyaçları var. Olay’a, G.Töre’ye, Kerim Frei’e çok ihtiyacı var. Bireysel yeteneklerden ziyade yeniden organize bir takım gibi oynamaya çok ihtiyacı var. 
sivas2

Bir de oyunculardan yana bakalım . Evet siyah-beyazlı ekipte birçok olumsuzluk hakim, bir çok oyuncunun oynadığı maç sayısı 25’in üzerinde… Takımın stadı yok, neredeyse her maçı deplasmanda oynuyor. Buna yol yorgunlukları da ekleniyor ve nefes almaya fırsat bulamıyor. Sınırlı bir kadroya sakat ve cezallılar eklenince iş giderek zorlaşıyor. Üzerine kolay hakem kararları ve kırmız kartları da eklemek gerekir.

Takım bu sezon 9 kırmızı kart gördü. Bunların 3’ü dışında çoğu tartışmalı. Beşiktaş ligin tepesinde tutunmak için çok efor sarfeti bu sezon, kolay maçı neredeyse yok gibiyidi, sürekli bıçak sırtında oynadı. Ancak kalan haftalarda şampiyonluğa ulaşmak bu eforun devamından yana olacak. Sivas, Balıkesir, Eskişehir maçında oynanan oyunlardan çok daha üst seviye bir oyuna ihtiyaç duyacak Beşiktaş. Bu koşullarda şampiyonluğa ulaşmanın değerini bir kez daha düşünmeli Beşiktaş’lı oyuncular. Sezon sonu yaklaşırken hem UEFA kupasında, hem Lig’de son bir çabaya ihtiyacı var bu takımın.