Roboski sınırında yol, sınır kapısı ve kalekol yapmayı hedefleyen devletin iş makinalarının geri çekilmesi amacıyla 17 Şubat günü PKK’liler araçlara taciz atışında bulundu. Asker de savaş helikopterleri, topu ve tankı ile anında cevap verdi. O akşam köylüler de çatışmanın durdurulması için sınıra yürüdü. Bir süre sonra köylüler bir yaralı vermek sureti ile çatışmayı geçici olarak önlemeyi başardılar. Fakat asker ve vali bu durumu sonuna kadar kullanmakta kararlı idi. Bu süreci günlerce sürecek bir çatışmaya çevirdiler. Bir süre sonra PKK de cevap verdi. Halen yer yer çatışmalar sürüyor.

Bu provokasyon süreci ilk meyvesini batı illerinde linç ve ırkçı saldırıların başlaması ile verdi belki de.

AKP ve TSK ortaklığı ile seçim süreci provoke edilmek istenmekte. Çünkü AKP-Gülen çatışmasında hükümet büyük yara aldı. Sızan ses kayıtları birçok seçmenin kafasını karıştırdı.

AKP PROVOKASYON PEŞİNDE

Bu dönem biraz 2007 yılını da hatırlatmakta. O dönem de AKP seçim çalışmaları döneminde ırkçı söylemini arttırmış ve Kürt milletvekili adaylarını YSK ile manipüle etmeye çalışmış ve ardından Lice’de bir genci öldürmüştü. Hatta hatta tüm bu olanlar KCK operasyonunun başlayacağı süreci de tetiklemişti. Tüm bu sürecin gerçekleştirilmesinin nedeni ise PKK gerillalarını harekete geçirip, daha sonraki süreç için istediği provokasyon sürecini başlatıp, Türkiye kesiminde rahat bir seçim çalışmasını yapmaktı.

OYUNU BOŞA ÇIKARABİLİRİZ

Şimdi bize düşen bu yeni gelişen provokasyon sürecini boşa çıkarmaktır. Öncelikle bu süreç için seçilen provokasyon bölgesine canlı kalkan yürüyüşünün startını vermemiz gerekiyor.

Askerin ve hükümetin buradan geliştirdiği provokasyon nedenini ortadan kaldırmak, bir daha bu yöntemi kullanamaz duruma getirmek gerekmekte.

Roboski sınıra yürünmeli ve provokasyon önlenmeli. Bu görevi 24 Şubat tarihi ile Roboski halkı öğle saatlerine doğru çatışma alanına yürüyerek gerçekleştirdi.

Geleceğimizi kazanmak istiyorsak gerçekleştirildiği yerde provokasyonu boşa çıkarmak gibi tarihi bir görev bizi beklemekte.

Şimdi bir kere daha savaşın arasına girme zamanı. Roboski köylülerinin ve Kürt halkının çağrısına kulak kabartalım ki, provokasyonu önleyip yeni çatışmaların önüne geçelim.