“Her yer festival, her yer direniş” temasıyla 9. kez düzenlenecek Uluslararası İşçi Filmleri Festivali’nde 17 farklı ülkeden toplam 77 film gösterilecek.

9. kez  düzenlenecek Uluslararası İşçi Filmleri Festivali’nde 17 farklı ülkeden toplam 77 film gösterilecek.

1-8 Mayıs tarihleri arasında İstanbul, İzmir, Ankara ve Diyarbakır’da eşzamanlı olarak gerçekleşecek festivalde filmler ücretsiz seyredebilecek.

Bu yıl “Her yer festival, her yer direniş” temasıyla yola çıkan festivalde, Hava-İş’in direnişini anlatan “Yer Gök Direniş”, Kazova işçilerinin direnişini anlatan “Kazova Direnişi: İşgal Et, Diren, Üret” ve gözaltında kaybedilen oğlu için 33 yıl boyunca direnen Berfo Ana’nın anlatıldığı “33 Yıllık Direniş-Berfo Ana” filmleri de yer alacak.

Festivalin İstanbul’daki açılış gecesinde Reyan Tuvin’in “Yeryüzü Aşkın Yüzü Oluncaya Denk” filmi gösterilecek. Oyuncu Şenay Güler sunuculuğuyla, Praksis ise şarkılarıyla geceye renk katacak.

GEZİ FİLMLERİ DE VAR

Gezi Direnişi'ni de unutmayan festivalde “Ben Bir Slogan Buldum: Annem Benim Yanımda”, “Ali: Düşlerinde Özgür Dünya”, “Gezi Tanıklığı”, “Çapulcu Zamanlar”, “Resist”, “Ağaçlarla Başladı: Gezi Parkı’nda İsyan” filmleri de seyirciyle buluşacak.

Festival,  DİSK / Sine-Sen, DİSK / DEV SAGLIK-İş, DİSK / Birleşik Metal-İş, DİSK/Genel-iş, DİSK/Basın-iş, Türk-İş / Petrol-İş , Türk-iş / TekGıda-İş, Türk-iş /  Kristal-İş, KESK / SES , TTB,  Halkevleri , Sendika.Org ve ÇapulTV tarafından düzenleniyor.

Festivalin bu seneki uluslararası konukları ise “İngiliz İşçi Sınıfının Durumu” filminin yönetmeni Michael Wayne ve “Elif’in Erkekleri” filminin yönetmenleri Markus Fiedler ve Kristin Krüger.

Bu sene ilk defa uygulanacak olan “İnternet Sinema Salonu Uygulaması” ile festival filmlerinden seçilen 20 adet film, festival boyunca her gün saat 22.00-00.30 arasında http://www.capul.tv adresinden seyirciyle buluşacak.

(bianet)