67. Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye için yarışan 18 film arasında en güçlü aday Nuri Bilge Ceylan’ın “Kış Uykusu” filmi gösteriliyor.

Uluslararası Sinema Eleştirmenleri Federasyonu'ndan (FIPRESCI) ana yarışma dalında gelen son puan durumuna göre; Ceylan’ın "Kış Uykusu" filmi 4,00 ile birinci sırada, Xavier Dolan’ın “Mommy” filmi 3,86 puan ile ikinci sırada yer alıyor.

Cannes Film Festivali, 24 Mayıs Cumartesi akşamı büyük ödülün sahibini bulmasıyla sona erecek.



NURİ BİLGE ÖDÜLSÜZ DÖNMEDİ

Nuri Bilge Ceylan'ın, 2003 yılında 56. Cannes Film Festivali'nde yarışan "Uzak" isimli filmi, Altın Palmiye'den sonra festivalin ikinci önemli ödülü olan Büyük Jüri ödülünü (Grand Prix) almıştı.

Ceylan, 2008 yılında da "Üç Maymun" filmiyle "En İyi Yönetmen" ödülünü almış, 64. Cannes Film Festivali'nde ise "Bir Zamanlar Anadolu'da" filmiyle Büyük Jüri ödülüne layık görülmüştü.



ALTIN PALMİYE İÇİN YARIŞACAK FİLMLER

Nuri Bilge Ceylan'ın "Kış Uykusu" isimli filmiyle yarışacağı festivalde, büyük ödül Altın Palmiye için mücadele edecek diğer film ve yönetmenler şunlar;

"Sils Maria: Olivier Assayas, Saint Laurent: Bertrand Bonello, TheSearch: Michel Hazanavicius, Adieu au langage: Jean-Luc Godard, Maps to the Stars: David Cronenberg, Deux jours, une nuit: Dardenne kardeşler, Mommy: Xavier Dolan, Captive: Atom Egoyan, The Homesman: Tommy Lee Jones, Jimmy's Hall: Ken Loach, Deux fenêtres: Naomi Kawase, Mister Turner: Mike Leigh, Relatos Salvajes: Damian Szifron, Leviathan: Andrei Zvyagintsev, Le Meraviglie: Alice Rohrwacher." (Hürriyet)