Türkiye sinemasının usta sanatçısı Kadir İnanır, Akil İnsanlar Listesi’nde yer alması sebebiyle yapılan eleştirilere yanıt verdi.

Kadir İnanır, "Kimse bu vatanı ve insanlarını benden daha çok sevemez. Umut dolu mutlu bir geleceğimiz için üstlendiğim bu görevde onurlu ve saygılı bir çalışma içinde olacağım" dedi.

Yazılı bir açıklama yapan Kadir İnanır, "Büyük bir sorun yaşıyoruz ve sorunun üstümüzden kalkması için bütün kaygılarımızı ortaya koyacağız. Birbirimize sırtımızı dönmeden yüz yüze geleceğiz. Barışın dilini kullanarak sorunu ortadan kaldırmaya çalışacağız ve umuyoruz ki başaracağız.

“ÇOK İYİ BİR SOSYAL DEMOKRATIM”

Barış kazanacak ve hep beraber mutluluk şarkıları söyleyeceğiz. Bana bu görev teklifi geldiğinde hiç düşünmeden ’evet’ dedim. Bu süreç içindeki çalışmalarda özgür olacağım garantilendi. Elbette benim de bir siyasi görüşüm var. Çok iyi bir sosyal demokratım. Bugüne kadar hiçbir siyasi oluşum içinde olmadım.

“BARIŞIN KUTSAL DİLİNİ KULLANACAĞIM”

Hiç kimse beni siyasi emelleri için kullanamaz. Bu süreçte rahatsız olanlar çeşitli hareketlerle beni geriletmeye başladılar. Bu hareketlerin hepsine gereken cevabı zamanı geldiğinde vereceğim. Çok utanacaklar. Kimse bu vatanı ve insanlarını benden daha çok sevemez. Görecekler. Umut dolu mutlu bir geleceğimiz için üstlendiğim bu görevde onurlu ve saygılı bir çalışma içinde olacağım. Bu süreç bitinceye kadar barışın kutsal dilini kullanacağım”