(Demokrat Haber) Senaryo ve yönetmenliğini Ersin Kana’nın üstlendiği süpervizörlüğünü ise Hakan Alak’ın gerçekleştirdiği “HİLE YOLU” 26 Nisan da sinemaseverlerle buluşacak.

Çekim ve senaryo aşaması 3 yıl süren “Hile Yolu” filminin başrollerini Ozan Bilen, Serkan Yakan, Halil İbrahim Aras, Özgül Koşar, Serap Matyaş, Ali Savaşçı ve Mazlum Kiper paylaşıyor.

Yayınlanan fragmanları ve konusuyla dikkat çeken Hile Yolu’nun konusu da oldukça dikkat çekici.

Film, Hrant Dink cinayetinden iki yıl sonrasında neler olduğunu farklı bir bakış açısıyla anlatıyor.

Başrol karakterlerinden Korhan (Ozan Bilen) ve Murat (Serkan Yakan) yeni bir cinayete planlar. Türkiyeli bir papazı öldürmek üzere Kofik’i (Halil İbrahim Aras) hazırlarlar.

Cinayet öncesi beklenmedik bir şey olur ve Şeyhmus ihanet edip suç örgütünün lideri Paşa’ya ait harddiski çalar. Harddiskte Korhan, Murat ve Paşa’nın kaderini belirleyecek bilgi vardır.

O GÖRÜNTÜLERDE NE VARDI?

Hrant Dink, 19 Ocak 2007 tarihinde arkasından sıkılan üç kurşunla öldürüldü. Katil güvenlik kameralarına yansıya görüntülerden tespit edildi. Ancak o görüntülerde eksik olan bir şey vardı.

Hile Yolu, nefreti ve Hrant Dink cinayetinin bulunamayan örgütünü anlatıyor.

YAPIM NOTLARI

Hile Yolu, İstanbul'da, üç buçuk haftada, çekildi. Filmin görüntü yönetmenliğini Mehmet Y. Zengin üstlendi. Mayki (Murat Başaran) üstlendi.

Hile Yolu, Pancard Film’in yapımcılığında Medyavizyon’un dağıtımcılığında vizyonda yerini alacak.

FİLMİN FRAGMANI