Türk asıllı Alman yönetmen Fatih Akın, Yunanistan’da yayınlanan To Vima gazetesine verdiği röportajda çarpıcı açıklamalar yaptı.

Başarılı filmlere imza atan ve çok sayıda ödül alan yönetmen Fatih Akın, bir zamanlar hayranı olduğu ABD’li aktör Clint Eastwood’un artık adını bile duymak istemiyor.

Akın Yunanistan’da yayınlanan haftalık To Vima gazetesine verdiği demeçte “Clint Eastwood idolümdü. Çektiği filmlerin insani bir yönü vardı ve çok beğeniyordum. Ancak, ABD seçimleri öncesi güya Barack Obama’ya seslendiği boş bir sandalyeye karşı yaptığı konuşma gülünçtü. Bir efsane kendi kendini mahvetti. Birdenbire idol kayboldu. O güne kadar Clint Eastwood’a benzemek için yaşlanmak isterdim. Artık istemiyorum. Onun gibi olup öyle saçmalıklar yapacağıma, genç ölmeyi tercih ederim” dedi.

Türkler ile Yunanlar arasındaki benzerlikler sorulduğunda, “İki farklı millet. Yunanlar Türkler kadar tembel değil. Yunanlılar tepki gösteriyor. Sokaklara dökülüyor. Öfkesini dile getirebiliyor. Öfkesi için konuşabiliyor, yazabiliyor. Bunlar benim için demokrasi işaretleri. Bunlar benim halkımda yok” diyen Akın, Almanya’daki Türkler için de şunları söyledi:

“Almanya’daki halkımı unutun. Almanya’da yaşayan herkes Alman’dır. Bu ülke İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra Amerikalılar tarafından inşa edildi. Hem bu yüzden hem de Başbakan Angela Merkel yüzünden Alman toplumu ‘sahte’ bir toplumdur. Sadece bankaların kredileri ile sürekli yeni şeylere sahip oluyor. Hiçbir şeye sesini çıkarmıyor ve televizyon izliyor.”