Daha önce yazdığı bir yazıda "Emek yoksa ben de yokum" diye yazan Atilla Dorsay, dün Emek Sineması için dün yapılan eylemde polis gazından etkilenmesinin ardından bugün gazetesini bıraktığını açıkladı.

İKSV'DEN AÇIKLAMA

İstanbul Kültür Sanat Vakfı da dünkü saldırıyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

“İstanbul Film Festivali'nin konuğu olarak İstanbul'da bulunan yönetmenler Costa-Gavras, Mike Newell, Marco Becchis ile Jan Ole Gerster'in yanı sıra Türkiye'den birçok yönetmen ve oyuncu ile yerli ve yabancı birçok sinema yazarının da katıldığı yürüyüşte, Emek Sineması'nın sokağına girmek isteyenlere müdahalede orantısız güç kullanılmıştır.

İstanbul'un kültürel hafizasına sahip çıkmaktan baska düşüncesi olmayan sinemaseverlere yapılanları kınıyoruz.”

DORSAY BIRAKTI

Dün polisin sıktığı gazdan etkilenen sinema eleştirmeni Atilla Dorsay, bugün Sabah Gazetesi'ndeki köşesinde ''Emek yoksa ben de yokum'' diyerek veda yazısını yazdı ve mesleği bıraktığını açıkladı.

Dorsay, Sabah gazetesine yazdığı veda yazısında şu ifadeleri kullandı:

''Veda zamanı

Evet, ayrılık zamanı geldi.

Deneyimim var, bilirim: yazdığınız gazeteden ayrılmak, sevgiliden ayrılmaktan daha zordur!.. Çünkü hemen hiçbirinin yüzünü görmemiş olsanız da, sizi yıllardır okumuş onbinlerce, yüzbinlerce insan söz konusudur: sevmiş veya kızmış, onaylamış veya söylenmiş, dinlemiş veya reddetmiş, ama yine de sizinle yakınlık kurmuş, akıl ve duygu yoluyla iletişim kurmuş bir kitle söz konusudur. Onların bir bölümü kendilerini öksüz kalmış gibi hissedecektir. Ama asıl öksüz kalan siz olursunuz!

Ama ayrılma günü geldi.

Bunun temel nedenini biliyorsunuz: "Emek Yoksa Ben De Yokum" başlıklı yazımı hatırlarsınız. Bu sinemanın hem kendisi önemliydi, hem de temsil ettiği kültürel altyapı, tarihsel birikim ve yaşam biçimi. Bugün artık Emek yok.

Onun gerçek ve de simgesel önemini anlatamadık.

Benim için artık ne sözün, ne de yazının önemi kaldı. Bu belki, artık sessiz kalmanın çığlık atmaktan daha önem kazandığı bir durumdu. Ve bırakmak kaçınılmaz oldu.''

Yazını tamamı:

http://www.sabah.com.tr/Yazarlar/dorsay/2013/04/08/veda-zamani