Mersin’de huzurevinde yaşayan yaşlı lezbiyen bir kadının hayatını konu alan ve senaryosunu oyuncu Sinem Yaruk’un yazıp yönettiği “Her şey yeniden başlıyor” kısa filminin çekimleri tamamlandı.

’Sıla’, ’Sakarya Fırat’, ’Vurgun’, ’Babam İçin’, ’Benim için üzülme’, ’Babaları ve evlat’ gibi bir çok dizide rol alan Sinem Yaruk, en büyük hayalini gerçekleştirdi. Yaruk, İstanbul’da bulunduğu dönemde görev aldığı sosyal sorumluluk projesi kapsamında gittiği huzurevinde yakından tanıma fırsatı bulduğu yaşlı lezbiyen kadının hayatını senaryolaştırdı. Bir yılda da filminin çekimleri tamamlandı.

Görüntü yönetmenliğini Kadir Ölmez’in yaptığı filmde; Yeliz Çalışkanyürek, Meltem Ergün, Kübra Suna, Yasemin Birbudak, Ümit Birbudak, Yağmur Deniz, Nezahat Tekbaş, Fatma Meral rol aldı.

Film hikayesinin kahramanını İstanbul’da tanıdığını ve yaşamından etkilenerek senaryosunu kaleme aldığını belirten Sinem Yaruk, “Bu senaryo kurgulanmış bir film değil, yaşanmış bir hikayedir. Yaklaşık 2,5-3 yıldır üzerinde çalıştığım bir projeydi. Huzurevinde yaşayan, lezbiyen bir kadının yaşam öyküsünü çektik. Filmde kadın oyuncularımız yoğunlukta, bir kadın dayanışması gibi bir durum oldu” dedi.

Lezbiyen kadını canlandıran oyuncunun 88 yaşında huzurevinde yaşayan fakat lezbiyen olmayan bir kadın olduğunu da ifade eden Yaruk, “Amacım bu filmle farkındalık yaratmaktır. Bu toplumda ötekileştirilmiş, ’Bizden olmayan, bizden değil’ denilen birçok konu var. Eşcinsellik başta olmak üzere homofobik düşünceyi ve algıyı kırabilmek adına, belki yok edemeyebiliriz ama en aza indirgeyebiliriz diye düşünüyorum. Filmi bitirdiğimizde başta Atıf Yılmaz, Altın Koza, Altın Portakal ve Cannes Film Festivali olmak üzere birçok yarışmaya göndereceğiz” diye konuştu. (Kaos GL)