Bu hafta 3'ü yerli 8 yeni film sinemaseverlerle buluşuyor…

YA AŞKSA / WHAT IF  

Michael Dowse'nın yönetmenliğini üstlendiği filmin başrollerini, Daniel Radcliffe ile senarist ve oyuncu Zoe Kazan paylaştı. Harry Potter'ın efsanevi yıldızı Daniel Radcliffe'in ilk romantik komedi türündeki filminin konusu kısaca şöyle ;

"Wallace'ın, en yakını olan ev arkadaşı Allan da dahil olmak üzere, çevresindeki herkes aşktan yana şanslıdır. Bir tek o aşkla ilgili planlarını bilmediği bir tarihe dek ertelemiştir. Ancak bu esnada Chantry ile yolları kesişir ve kısa zamanda çok iyi anlaşan bir ikiliye dönüşürler. Bu uyum, ilişkinin arkadaşlıktan öte bir yere gidebileceğinin sinyallerini verse de bu kararı almak kolay olmayacaktır."

ANNABELLE   

Yönetmenlğini John R. Leonetti'nin yaptığı filmin oyuncu kadrosunda Annabelle Wallis, Ward Horton, Alfre Woodard ve Eric Ladin yer alıyor.

Korku türündeki filmin konusu kısaca şöyle; "John Form, oyuncak bebek koleksiyonu yapan hamile eşi Mia için yeni bir oyuncağı gözüne kestirir. Beyaz gelinlik giydirilmiş, eşine zor rastlanır bu antika oyuncak bebek Mia için kusursuz bir hediye olacaktır. Mia beklediği gibi hediyesi Annabelle'i görünce mutlu olur, ancak bu güzel anlar çok uzun sürmez. Form ailesinin evi bir gece evleri sapkın bir tarikat tarafından basılır ve ciddi bir saldırıya uğrarlar. Saldırganlar uzaklaşırlar ancak hiçbir şey çözülmüş değildir. Zira ailenin hiç tahmin edemeyeceği bir kötü ruhu evde bırakmışlardır."

HİDDET / FURY        

David Ayer'ın yönettiği filmin başrollerinde Brad Pitt, Shia LaBeouf, Logan Lerman ile Michael Pena oynuyor.

Dram ve aksiyon sahneleriyle dikkati çeken film 2. Dünya Savaşı'nın sonlarında Nisan 1945'te geçiyor. Müttefikler Avrupa sahnesine son darbelerini indirirken savaş nedeniyle katılaşmış bir çavuş olan Wardaddy (Brad Pitt) bir Sherman tankını komuta etmektedir. Tankın beş kişiden oluşan mürettebatı düşman hattının arkasında oldukça tehlikeli bir göreve çıkmıştır. Sayıları ve silahları az olan Wardaddy ve adamları Nazi Almanyasını kalbinden vurmak için kahramanca adımlar atarlar.

DELİSİN! DELİSİN!

Yönetmenliğini Tolga Baş'ın üstlendiği komedi türündeki filmin oyuncu kadrosunda Çetin Altay, Turgut Tunçalp, Ender Gülçiçek, Ferzan Hekimoğlu, Arzu Yanardağ, Pascal Nouma ve Ufuk Karaali gibi isimler bulunuyor.

Akıl hastanesinde tanışan üç yakın arkadaşın komik maceralarını anlatıldığı filmin konusu kısaca şöyle; "Hastanedeki diğer hastalardan biraz farklı olan üç arkadaş Sadri, Rami ve Fırat, şizofreni teşhisiyle sonradan aralarına katılan Arhan'ın anlattıkları sonrasında dışarıdaki hayatı merak etmeye başlarlar. Bunun sonrasında hastaneden kaçmaya karar veren ve başarılı da olan üç kafadar dışarıda daha önce hiç görmedikleri bir maceraya atılırlar. Hastaneden aldıkları eski minibüsle başladıkları yolculuk, özgür ruhlu bir kadın olan Burcu'nun da aralarına katılmasıyla eğlenceli bir yol hikayesine dönüşür."

AŞKIN HALLERİ / THE DİSAPPEARANCE OF ELEANOR RİGBY: HIM

Yönetmenliğini ve senaristliğini Ned Benson'ın üstlendiği filmin başrollerinde James McAvoy ve Jessica Chastain'ın yanısıra Oscar ödüllü William Hurt, 2 kez Oscar adaylığı bulunan Viola Davis ile Isabelle Huppert, Ciaran Hinds ve Bill Hader de yer alıyor.

Aşkın empati ve gerçekle birleştirdiği filmin konusu kısaca şöyle; "Conor ve Eleanor aşkla evlenmiş ve beraberliklerini mutlu bir biçimde sürdüren bir çifttir. Ta ki bir gün yine birbirlerine ne kadar yabancılaştıklarını fark edene kadar. Daha önce karşımıza The Disappearance Of Eleanor Rigby: Him ve Her başlıklarında iki ayrı bakış açısına sahip iki farklı film olarak çıkan yapıt, bu sefer çiftin hayatı yeniden keşfedişini subjektif bir bakış açısıyla yeniden beyazperdeye taşıyor. "

SABİT KANCA 2       

Alper Mestçi'nin yönettiği "Sabit Kanca"nın devam filminde İsmail Baki, Turabi Çamkıran, İrfan Aslanhan ile Damla Ersubaşı gibi isimler yer alıyor.

Komedi türündeki filmin konusu kısaca şöyle; "Bir televizyon programında gördüğü Rencide Posuk'u beğenen Sabit Kanca'nın ev sahibi, bir an önce Rencide ile evlenmeyi kafasına koymuştur. Bir buluşma ayarlanır ancak Rencide, Rıfat Amca'yı beğenmez.

Bu noktadan sonra işin sorumluluğunu Sabit Kanca üstlenir. Zira ev sahibi Rıfat Amca'ya birikmiş kira borcu bulunmaktadır. Kanca bu dertle uğraşırken Rencide'nin kızı Zeliş'e deliler gibi aşık olan Turabi adında biri ortaya çıkar ve Zeliş'le evlenmek için Rencide'yi kaçırır. İşler iyice çığırından çıkar, hepsini çözmek Sabit Kanca'ya kalır."

NERGİS HANIM        

Yönetmenliğini Görkem Şarkan'ın yaptığı filmin başrollerinde Zerrin Sümer, Settar Tanrıöğen, Faruk Barman ile Begüm Akkaya yer alıyor.

Dram türündeki filmin konusu kısaca şöyle; "50'li yaşlarını süren Ekrem'in annesi Alzheimer hastasıdır ve tüm bakımıyla Ekrem ilgilenmektedir. Fakat annesi Nergis Hanım, çoğu zaman adını dahi hatırlamamaktadır.

Ekrem annesine bakabilmek için kendi hayatına dair planlarının hepsini bir kenara bırakır. Zar zor yeten maddi durumlarından dolayı her gün bir diğerinin tekrarı gibi yaşarlar. Nergis yemeklerini çöpe döker, evin orasına burasına tuvaletini yapar. Annesi kaçmasın diye evin tüm kapılarını ve pencerelerini kilitleyen, Ekrem hem bu eve hem de bu hayata hapsolmuştur. Ama bir gün Nergis Hanım gerçekten sabrının sınırlarını zorlayan bir hamle yapar." (Sabah)