Yıldız Savaşları filmi "Güç Uyanıyor" eleştirmenlerden tam not aldı.


İngiltere gazeteleri filme övgüler yağdırırarak "büyük başarı" ve "bir klasik" nitelemesini getiriyor.

Times gazetesinin sinema eleştirmeni Kate Muir yazısında "Yetişkinler gözü yaşlı bir nostaljiyle afallayacak çünkü bu bir klasik" dedi.

Variety dergisi ise tam anlamıyla ikna olmamış: "İki yeni cazibeli yıldıza karşın öykü hayal gücünü tetiklemiyor" diyor.

Buna karşın derginin yazarı Justin Chang "Han Solo, Leia ve ekibin geri kalanını görmek harika. Hayranlara büyük hizmet" dedi.

Daily Mail gazetesinden Brian Viner ise Güç Uyanıyor'u "Bir gerçekten kaçış başarısı, bu güçlü serinin bugüne kadarki en neşeli filmi" şeklinde tanımlıyor.

Viner filmde baleye benzeyen savaş sahnelerinin İkinci Dünya Savaşı sırasında çekilen iyi filmleri andırdığı görüşünde.

Viner'a göre filmin gerçek yıldızı İngiliz oyuncu Daisy Ridley. Eleştirmen Ridley'nin bu rolüyle kariyerini yörüngeye sokacağını ifade ediyor.

'ÜÇ KEZ AĞLADIM'

Telegraph yazarı Robbie Collin ise filmde üç kez ağladığını itiraf ederek yönetmen JJ Abrahams ve ekibinin "dökülen bir seriyi yeniden büyülü ve efsanevi hale getirdiğini" söylüyor.

Harrison Ford'un "müthiş" olduğunu ve pilot Hans Solo rolüne "alaycı ve hoyrat ifadeli dünya bezginliği" kattığını savunuyor.

Independent gazetesinden Christopher Hooton filme dört yıldız vererek "Güç Uyanıyor bugüne kadarki en iyi Yıldız Savaşları filmi, eğer ilk bu yapılsaydı erişilmez olurdu" diyor.

Guardian gazetesi de filme beş yıldız verenlerden. Peter Bradshaw "Güç Uyanıyor elbette saçma, melodramatik ve duygusal ama kendine has bir cömertlik içinde heyecan ve enerjiyle dolu" diyor.

New York Times ise film hakkında "Yıldız Savaşları'yla ilgili büyük haber: Güç Uyanıyor çok iyi" yazdı.

Gazetenin sinema eleştirmeni Manohla Dargis "Vizyona girmesinden önceki şişirmeye rağmen film dünyayı ya da Hollywood'u kurtarmayacak ama seri fenomene dönüşürken, kaybolan insan içindeki ölçü ve hassasiyet gibi güzelliklerin sözünü veriyor" diyor. (BBC Türkçe)