Sinema salonlarında bu hafta 4'ü yerli 9 film vizyona girecek. Tom Cruise, Russell Crowe, Sofia Boutella, Annabelle Wallis ve Jake Johnson'ın başrollerinde oynadığı "Mumya", Ceyda Torun'un yönetmenliğini üstlendiği belgesel film "Kedi", korku sevenler için yerli yapımı "11" öne çıkıyor.

Mumya: Tom Cruise filmin başrolünde. Askeri bir operasyon sonucu antik bir mezara ulaşan ekibin derin uykudaki Mısır kraliçesini uyandırmasıyla gelişen olayları anlatan filmin heyecan dozu hiç azalmıyor.

Kraliçenin güce doymayan karakteri, hırsı ve bu hırs sonucu başına gelenlerin anlatıldığı geçmiş hikayeler macerayı daha da cazip bir hale getiriyor. Zalim ve güzel kraliçe düşmanları tarafından canlı canlı mumyalanır. Yakışıklı asker onu uyandırır ve kabus başlar. Aslında bu filmin 1999'da izlediğimiz Mumya hikayesinden farkı, efektlerin daha kaliteli olması.

Çünkü Onu Çok Sevdim: Haftanın yerli yapımlarından "Çünkü Onu Çok Sevdim" iki gencin ölüme meydan okuyan aşkını anlatıyor. Aşkın ölümle ya da hastalıkla sınanma hikayesi yerli yapımların ana konusu haline geldi. Emre Kanat ve Aysu Alev Aygün'ün iki aşığı canlandırdığı filmin yönetmeni Erdoğan Koç.

Kedi: Adına hikayeler yazılan, karikatürler çizilen kedi halkını geçen yıl Ceyda Torun kameraya aldı.  "Hayvan sevmeyen insan da sevemez" diyen Ceyda Torun, kedilerle çok rahat çalıştığını da söylüyor. İstanbul'un artistleri sanki bilirmişçesine çekim tekrarlarında aynı hareketi yapıyor, kameraya anlamlı bakışlar atıyor.

Dünyanın en özel kedilerinin günlük hayatı 80 dakikalık belgeselde, eşsiz İstanbul görüntüleri ve müzikler eşliğinde modern bir binbir gece masalına dönüşüyor. ABD'de daha vizyona giren belgesel büyük övgü aldı.

Dede Korkut Hikayeleri: Salur Kazan Zoraki Kahraman: Salur Kazan isimli kahramanın maceraları bugüne atıfta bulunan şakalarla sinema perdesine yansıyor. Filmin önemli yanlarından biri de oyuncu kadrosunda Erdal Tosun’un yer alması. Erdal Tosun, görünenin ardındaki gerçek gibi.

Bir Nefes: Almanya, Yunanistan ortak yapımı "Bir Nefes" (Ein Atem) iki kadının derin ve sarsıcı hikayesini anlatıyor. Biri kürtaj olmak zorunda kalan, diğeri çocuğuyla kariyeri arasına sıkışan Elena ve Tessa'nın ilişkisi Atina ve Frankfurt sokaklarını arka fonuna alarak ilerliyor. Chara Mata Giannatou filmde küçük Lotte'nin bakıcısı, Jördis Triebel ise Lotte'nin annesi rolünde. Filmin yönetmeni Christian Zübert ancak senaryoda bir kadının, İpek Zübert'in de imzası var.

Vampir Cehennemi: İstila: "The Stakelander"da da yıllar önce bir gözünü kör eden avcının peşine düşen bir vampirle tanışıyoruz. Vampirlerin yönettiği karanlık bir dünyada bir efsane bir de yeni yetme avcının dünyayı kurtarma macerasına tanık oluyoruz. Connor Paolo genç avcı, senaryoya da imza atan Nick Damici yılların avcısı rolünde. Dan Berk ve Robert Olsen'in yönetmen koltuğunu paylaştığı film, vampir macerası sevenler için ideal bir seçim.

11: 1989 doğumlu genç yönetmen Can Varol “11”de psikolojik gerilim türünü besliyor. Reklam ve tanıtım filmleri de çeken yönetmen kalite anlayışını filmine olabildiğince yansıtıyor. Otoskopi, yani insanın kendini dışarıdan görebilmesi hatta iç organlarını dahi izleyebilmesine dayalı bir hastalığı anlatıyor Varol. Zeynep’in git gide artan rahatsızlığı, hayal ile gerçeğin birbirine karışması, izleyenin gerçeklik algısını bulandırıyor. Zeynep Gülay’ın hasta bir genç kadını canlandırdığı film, farklı bir yerli korku hikayesi izlemek isteyenler için yerinde bir seçim olabilir.

9. Hayat: "9. Hayat" İngiliz yazar Liz Jensen'in romanından uyarlandı. Geçmiş ve gelecek sahnelerin içiçe geçtiği film hayatı boyunca 8 defa ölümden dönen, dokuzuncu kazasında komaya giren Lois'in etrafında gelişen hikaye zamanla yerine oturuyor. Sinema sitelerinde filmin türüne gerilim notu düşülmüş olsa da mizahı bol, duygusal ve zaman zaman ilahi rüzgarlar estiren bir film izleyeceğinizi garanti edebilirim.

Prenses ve Kurbağa: Krallığında mutlu mesut yaşayan prenses ve arkadaşlarının kötülüklere karşı mücadelesinin anlatıldığı maceranın en karizmatik kahramanıysa bir kurbağa. Animasyonun yönetmeni 2002 yapımı “Muhammad: The Last Prophet”e de imza atan Richard Rich.(Kaynak: NTV)