Gezi eylemleri ve 17-25 Aralık yolsuzluk operasyonlarını iktidarın gözünden anlattığı yorumları yapılan ve gişede beklediği başarıyı yakalayamayan ‘Kod Adı: K.O.Z.’ IMDB (Uluslararası Film Veritabanı) sitesinde tarihin en kötü filmi seçildi.

diken.com'un haberine göre, uluslararası alanda bütün sinema ve televizyon filmlerinin yer aldığı, oyuncular ve diziler hakkında bilgiler verilen IMDB’de (Uluslararası Film Ver, ‘Kod Adı: K.O.Z.’ filmi kullanıcı oylarıyla 10 üzerinden en düşük not olan 1.0 alarak gelmiş geçmiş en kötü filmler listesinde zirveye yerleşti.

Gezi ve 17-25 Aralık’ı ‘paralel‘e yıkan filmin iktidardan yana tavrını eleştiren vatandaşlar, sosyal medyadan örgütlenerek filme bu ‘ödülü‘ layık gördü.

Böylece dünyada en kötü filmler listesinde ilk 10’da dört Türkiye yapımı film yer almış oldu.

GİŞEDE ÇAKILDI, ÜCRETSİZ GÖSTERİLMEYE BAŞLADI

Filmin yönetmeni Celal Çimen’in Recep İvedik’in 7,5 milyon seyircilik Türkiye rekorunu kırma hayali de suya düşmüştü. 13 Şubat’ta vizyona giren film, Box Office Türkiye’nin açıkladığı rakamlara göre 12 günde sadece 246 bin kişi tarafından izlendi.

Gişede beklenen başarıyı yakalayamayan ‘Kod Adı: K.O.Z.’ filmi, gösterime girdiği tarihten sadece altı gün sonra da ücretsiz olarak gösterilmeye başlamıştı.