15 Şubat’ta başlayacak 17. “!f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali”nin “Keş!f Uluslararası Yarışma”da yarışacak yönetmenler belli oldu. 12 ülkeden toplam 9 film gösterileceği yarışmada jüri, “yılın en ilham veren yönetmeni”ni seçecek! 

İlk ya da ikinci filmini yönetmiş yönetmenlerin filmlerinin yarıştığı “Keş!f” bölümünde, ABD, Avustralya, Brezilya, Estonya, Fransa, Güney Afrika, Gürcistan, İran, İsveç, Lüksemburg, Portekiz ve Türkiye’den toplam 9 film yer alacak.

KADIN YÖNETMENLER ÖN PLANDA 

“Keş!f  Uluslararası Yarışma” bu yıl genç ve başarılı kadın yönetmenlerin varlığıyla dikkat çekiyor. Shevaun Mizrahi’nin “Distant Constellation / Uzak Evren”, İranlı Sadaf Foroughi’nin “Ava”; Helena Wittmann’ın “Drift / Sürüklenme”, Güney Afrikalı Jenna Cato Bass’ın “High Fantasy / Yüksek Fantezi”; Gürcistanlı Ana Urushadze’nin “Scary Mother / Korkunç Anne” ve İsveçli Rojda Şekersöz’ün “Beyond Dreams / Rüyaların Ötesinde” isimli filmleri sinemaseverleri kadın yönetmenlerle tanıştıracak. Gösterimi yapılacak değer üç film ise şöyle: “João Dumans ve Affonso Uchoa ikilisinin “Araby / Arap”; Bertrand Mandico’nun “Les garçons sauvages / Vahşi Oğlanlar” ve Portekizli Pedro Pinho’nun “The Nothing Factory / Hiçlik Fabrikası” 

Kaynak: Kültür Servisi