Türkiye sinemasına 60 yıl boyunca set işçisi olarak emek veren, Metin Erksan’ın ‘Godzilla’ lakabını taktığı Selahattin Geçgel, 79 yaşında hayatını kaybetti.

'Godzilla Selahattin'in ölüm haberini Twitter hesabından paylaşan Oyuncular Sendikası, "Sinemamızın en değerli emekçilerinden Selahattin Geçgel’i (Godzilla) kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Başımız sağolsun," şeklinde bir mesaj yayımladı.

Geçgel’in cenazesi İstanbul Feriköy Behram Çavuş Camii’nden ikindi namazından sonra kılınacak cenaze namazı sonrası toprağa verilecek.

SELAHATTİN GEÇGEL KİMDİR?

Selahattin Geçgel, 1956 yılında Metin Erksan’ın yanında set yardımcısı olarak çalışmaya başlar. Ardından İlk kez 1962 yılında 'Yılanların Öcü' için kamera karşısına geçer. Daha sonraki sinema yılları ise Yılmaz Güney’in kurduğu setler olur. Selahattin Geçgel, Türkiye sinemasına ilk sis makinesini, fünyeyi, kendi imkânlarıyla yaptığı jimmy jip'i, panther'i ve stady cam'i getiren kişi olarak biliniyor.

Godzilla Selahattin’in ölüm haberini Twitter hesabından paylaşan Oyuncular Sendikası “Sinemamızın en değerli emekçilerinden Selahattin Geçgel’i (Godzilla) kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Başımız sağolsun” şeklinde bir mesajı yayımladı.

Godzilla’nın  60 yıl boyunca biriktirdiği tüm anıları, kendi icadı olan sis makinası, set fotoğrafları, 'Susuz Yaz' da kullanılan balta ve Yılmaz Güney'in sette unuttuğu sigara gibi birçok önemli eser Godzilla’ya saygı duruşu niteliği taşıyan ‘Bir Set Amiri’nin Gözünden Türk Sineması’ adlı sergide sergilenmişti.

(Evrensel)