"Geri Dönüşmez Filmler-Çevre Konulu Ulusal Film Yarışması" için başvurular başladı.

İstanbul Ataşehir Belediyesi'nin çevre duyarlılığını geliştirmek ve yeni sinemacıların yetişmesine olanak sağlamak amacıyla düzenlediği "Geri Dönüşmez Filmler-Çevre Konulu Ulusal Kısa Film Yarışması" bu yıl 3 yaşına giriyor. Küresel iklim değişikliğinin neden olduğu çevre sorunlarına dikkat çekmek ve kalıcı çözümler geliştirilmesine katkıda bulunmak için düzenlenen yarışma, 35 bin liralık para ödülüyle de genç sinemacılara yeni filmlerin kapısını aralıyor.

5 Haziran'da yapılacak ödül töreniyle son bulacak yarışmaya başvurular başladı. Profesyonel ve amatör dalda düzenlenecek yarışmanın son başvuru tarihi 4 Mayıs 2015.  Adaylar yarışmaya 30 dakikayı aşmayan kurmaca, belgesel, deneysel ve animasyon filmlerle katılabilecek. Yarışmaya başvurular ücretsiz.

BU ÖDÜLLER BAŞKA YERDE YOK!

Ataşehir Belediyesi'nin genç sinemacıları yüreklendirmek için vereceği para ödülü ise dikkat çekici. "Profesyonel Kategori"nin birincisi 10 bin, ikincisi 7 bin, üçüncüsü ise 5 bin liralık ödülün sahibi olacak. "Amatör Kategori"de birincilik ödülü 5 bin, ikincilik ödülü 3 bin, üçüncülük ödülü 2 bin lira. Her iki dalda da 'Jüri Özel Ödülü'nün sahibi para ödülüyle ödüllendirilecek.

Yarışmaya katılmak isteyen eser sahipleri ESR Film Yapım, Şahkulu Mah. İlk Belediye Cad. No: 2/8 Arkadaş İşhanı, Kat: 3 34421 Tünel, Beyoğlu -İstanbul adresine başvurabilecek. Adaylar  +90 (212) 2938277 nolu telefon ve +90 (212) 2938275 nolu faks numarasını kullanarak iletişime geçebilirler.

Ayrıntılı bilgi için:
www.atasehirkisafilm.com

Festival spotu için: https://vimeo.com/119755471