Türkiye'deki sinema salonlarında bu hafta 3'ü yerli 9 film vizyona giriyor. Michael Bay'in Transformers serisinde son kez yönetmenlik koltuğuna oturduğu "Transformers 5: Son Şövalye", izleyici ile buluşacak.

İşte vizyona giren olan filmler:

1- Transformers 5:  Son Şövalye

Michael Bay'in Transformers serisinde son kez yönetmenlik koltuğuna oturduğu "Transformers 5: Son Şövalye", izleyici ile buluşacak. Başrollerinde Mark Wahlberg, Anthony Hopkins, Laura Haddock, Isabela Moner, Stanley Tucci, John Turturro ve Josh Duhamel'in yer aldığı film, kahramanların düşmana dönüştüğü, iki dünya arasındaki son büyük savaşı konu ediniyor.

Filmin yönetmeni Michael Bay'ın Steven Spielberg ile birlikte yapımcılığını üstlendiği bilim kurgu, aksiyon ve macera içerikli filmin görüntü yönetmenliği Jonathan Sela'ya müzikleri ise Steve Jablonsky'e ait.

2- Kara Gün

Mark Wahlberg, J.K. Simmons, Michelle Monaghan, John Goodman, Kevin Bacon, Rachel Brosnahan ve Melissa Benoist'in başrollerinde yer aldığı "Kara Gün" adlı filmin yönetmen koltuğunda Peter Berg oturuyor.

Yönetmen Peter Berg'in senaryosunu Matt Charman ile birlikte kaleme aldığı tarihi gerilim türündeki film, 2013 yılı Boston maratonu sırasında gerçekleştirilen bombalı saldırıyı ve saldırıdan sonra zanlıların yakalanma sürecini odağına alıyor.

 3-  Berlin Sendromu

Teresa Palmer'ın başrolünde yer aldığı "Berlin Sendromu", Avustralyalı fotoğrafçı Clare adındaki genç bir kızın, Berlin'de tanıştığı bir adamın kendisini tutsak ettiği evden kaçmaya çalışmasını anlatıyor.

Filmin yönetmenliğini Cate Shortland yaptı.

4- Dağların Ardında

Kısa filmleri ile birçok uluslararası festivalden ödül alan genç yönetmen Vatche Boulghourjian'ın son filmi "Dağların Ardında", Lübnan'da yaşayan görme engelli genç müzisyen Rabih'in gerçek kimliğini arayışını anlatıyor.

Dünya prömiyeri Cannes Film Festivali'nde yapılan filmde Barakat Jabbour, Michel Adabachi, Sajed Amer, Abido Bacha ve Toufic Barakat gibi isimler rol aldı.

5- 93 Yazı

Carla Simon'un yazıp yönettiği "93 Yazı" adlı filmin başrollerinde Laia Artigas, Paula Blanco, Etna Campillo ve Bruna Cusi oynuyor.

Katıldığı 2017 Berlin Festivali'nden "En İyi İlk Film Ödülü"nün yanı sıra "Uluslararası Jüri Ödülü" ve "Özel Jüri Ödülü" alan dram türündeki yapım, 6 yaşındaki Frida'nın gözünden kendi hayatının değiştiği o yazı dokunaklı bir dille beyaz perdeye taşıyor.

 6- Recep İvedik 5

Şahan Gökbakar'ın yazıp başrolünde yer aldığı serinin beşinci filmi "Recep İvedik 5", ikinci kez izleyici ile buluşacak

7- Tatlı Şeyler

Toprak Sergen, Cem Özer, İlhan Şeşen, Uğur Uludağ ve Cem Uçan'ın oynadığı  komedi türündeki "Tatlı Şeyler"in yönetmenliğini, filmde de rol alan Uğur Uludağ yaptı.

 8- Büyü 2

Adnan Güler'in yönettiği devam filmi "Büyü 2"nin oyuncu kadrosunda Gizem Salkım, Özgül Kavruk, İlayna Kıyak, Can Arpacı ve Yeşim Salkım yer alıyor.

Film, üniversitede psikoloji okuyan bir grup gencin, hocaları tarafından doğa üstü varlıkların etkisi altındaki köy halkını ziyarete gitmeleriyle başlayan korku ve macera dolu hikayeyi konu ediniyor.

9- Tavşan Okulu

Ute Von Münchow-Pohl'un yönetmenliğini yaptığı haftanın animasyon filmi "Tavşan Okulu", zamanını türlü hınzırlıklarla meşgul olarak geçiren "Max"in, yaptığı küçük kaza sonucu kendini sihirli tavşanların bulunduğu bir okulda bulmasının ardından gelişen komik olayları anlatıyor.