Bir Ankara Polisiyesi dizisinde Başkomiser Behzat Ç.’yi canlandıran ünlü dizi oyuncusu Erdal Beşikçioğlu hakkında uyuşturucu kullandığı gerekçesiyle başlatılan soruşturmada 5 yıl süre ile erteleme kararı verildi.

Beşikçioğlu, 5 yıllık tedbir süresinin 1 yılında tedavi olacak.

Savcılık, Beşikçioğlu'na denetimli serbestlik tedbirini ihlal etmesi halinde yargılanacağı ihtarında bulundu.

Milliyet gazetesinde yer alan habere göre, Savcılık, Kaçak ve Tatar Ramazan dizisinin oyuncuları hakkında ise "uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma ve sağlama" suçlarından 17 yıl 6'şar aya kadar hapis istemiyle iddianame hazırladı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 10 Haziran 2014 ve öncesinde uyuşturucu madde kullanmak, uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma ve sağlama suçlarından başlattığı soruşturmayı tamamladı.

BEŞİKÇİOĞLU'NA ERTELEME

Savcılık, Bir Ankara Polisiyesi dizisinde Başkomiser Behzat Ç. rolünü canlandıran ünlü oyuncu Erdal Beşikçioğlu'nun da aralarında bulunduğu 17 şüpheli hakkında, TCK 191/2 ve CMK 171/2. maddeleri uyarınca "kullanmak için uyuşturucu ve uyarıcı madde satın almak" suçundan kamu davası açılmasının 5 yıl süre ile ertelenmesine karar verdi.

Erteleme kararında bu süre zarfında şüpheliler hakkında bir yıl süreyle denetimli serbestlik tedbiri uygulanacağı, bu kapsamda şüphelilerin tedaviye tabi tutulacakları belirtildi.

Kararda, şüphelilerin, kendilerine yüklenen denetimli serbestlik yükümlülüklerine veya uygulanan tedavinin gereklerine uygun davranmamakta ısrar etmeleri ya da yasakları ihlal etmeleri, tekrar kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almaları, kabul etmeleri veya bulundurmaları halinde kamu davası açılacağı konusunda uyarılmasına hükmedildi.

17,5 YIL HAPİS

Savcılık, aynı operasyonun şüphelilerinden olan Kaçak dizisi oyuncularından Selim Ünlü, Kaan Urgancıoğlu, Fatih Katırcı ile Tatar Ramazan dizisinde Abdurrahman Çavuş rolündeki Umut Karadağ ve set ekibindeki Salih Tolga Tosun ve Görkem Türkeş'in de aralarında bulunduğu 10 şüpheli hakkında ise "uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma ve sağlama" suçlarından 17 yıl 6'şar aya kadar hapis istemiyle dava açtı.

İddianame, Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. Mahkemenin iddianameyi kabul etmesi halinde yargılama başlayacak.