Soner Aydın / Demokrat Haber

İstanbul Film Festivalinde Kültür Bakanlığı tarafından tescilli kayıt belgesi olmadığı gerekçesi ile sansür uygulamasına maruz kalan Bakur belgeseli, Mersin Akdeniz Belediyesi konferans salonunda gösterime sunuldu.

Yönetmenliğini Ertuğrul Mavioğlu ve Çayan Demirel’in yaptığı Bakur belgeseli, Akdeniz Belediyesi konferans salonunda Perşembe akşamı saat 17:30’da gösterime sunulan film, yoğun katılımdan dolayı iki seans şeklinde izleyicilerle buluştu.

Belgeselin yönetmenlerinden Ertuğrul Mavioğlu, Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Yüksel Mutlu ve HDP milletvekili adayları da katılım gösterdi.

BELGESELİ AYAKTA İZLEDİLER   

Salonda yaşanan yoğunluk nedeniyle koltuklarda yer bulamayanlar, belgeseli ayakta ve yerlere oturarak izledi. Belgeselin gösterimine yoğun ilgi nedeniyle salonda yer bulamayıp dışarıda kalanlar için de ilk gösterimin ardından belgeselin ikinci gösterimi yapıldı. Gösterimin sonunda izleyiciler, Yönetmen Ertuğrul Mavioğlu’nun şahsında emeği geçenleri dakikalarca ayakta alkışladılar.

“DAĞIN KOŞULLARINI YANSITMAYA ÇALIŞTIK”

Bakur belgeselinin gösteriminin ardından Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı ile belgeselin Yönetmeni Ertuğrul Mavioğlu birlikte sahneye çıktı.

Gösterilen yoğun ilgi ve katılımdan duyduğu memnuniyeti dile getiren Mavioğlu, “Burada tek başına olmaktan muzdaribim. Yoldaşım ve bu belgesele birlikte imza attığım yönetmen arkadaşım Çayan Demirel’in de burada olmasını ve bu atmosferi yaşamasını çok isterdim. Ancak kendisi yakın bir zamanda kalp rahatsızlığı geçirdiği için şu ana aramızda bulunamıyor. Biz Çayan’ın da yer aldığı 4 kişilik bir ekiple gece gündüz demeden dağları dere-tepe dolaştık. Dağı şehre indirebildiysek ne mutlu bize demek istiyorum. Belgeselimizin gösterimine geldiğiniz için hepinizin ayağına ve yüreğine sağlık” diye konuştu.

Belgeselin kendisini çok etkilediğini vurgulayan Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Yüksel Mutlu da, Yönetmen Ertuğrul Mavioğlu’na ve belgeselin yapımında emeği geçenlere teşekkür etti.