52'nci Uluslararası Antalya Film Festivali'nde, ilk ödül gecesinde eski futbolcu Pascal Nouma'nın da rol aldığı "Takım: Mahalle Aşkına" en çok ödülün sahibi olurken "En İyi İlk Film" ödülü "Çırak"la Emre Konuk'a gitti. 

Festivalde ilk ödüller, Ebru Cündübeyoğlu'nun sunumuyla Antalya Kültür Merkezi'nde düzenlenen gecede sahiplerini buldu. Festivalin ulusal uzun metraj film yarışmasında yer alan 12 film arasında Ömer Vargı başkanlığında Şebnem Bozoklu, Naz Erayda, Mirsad Herovic, Tarık Tufan ve James Ulmer'den oluşan jürinin yaptığı değerlendirme sonucunda ilk geceye "Takım: Mahalle Aşkı"na damgasını vurdu. Film geceden 3 ödülle ayrıldı.  

FİLM FORUM’UN 220 BİN LİRALIK ÖDÜLLERİ    

Antalya Film Festivali'nde ilk ödüller 220 bin lira para ödülünün dağıtıldığı Antalya Film Forum'a verildi. 30'ar bin lira para ödülünün bulunduğu Belgesel Pitching Platformu'nda ödüller "Mr. Gay Suriye" ve "Olimpiyat"ın oldu.

Kurmaca Pitching Platformu'nda 30 bin lira finansal destek ödüllerine ise "Kelebekler" ve "Yatılı Okul" layık görüldü.

100 bin lira ödüllü WorkInProgres ödülü ise Barış Kaya ve Soner Caner'in yönetmenliğini yaptığı "Rauf"a verildi.

ÖDÜLÜNÜ TAHİR ELÇİ’YE ADADI      

Gecede ilk Altın Portakal ödülü "Belgesel İzleyici Ödülü" dalında "Zerk"e gitti. "Kısa Film İzleyici" ödülü ise "Zilan"ın oldu. 1990'lı yıllardaki köy boşaltmalarını anlatan Zilan'ın ekibi ödülünü oyuncu Gülsen Tuncer'den alırken yönetmen Mehmet Mahsum Akyel, "Son zamanda birçok insanımızı kaybettik. Tahir Elçi başta olmak üzere bu ödülü onların anısına alıyoruz" dedi. 

JÜRİ ÖZEL ÖDÜLLERİ     

Festival'in ilk ödül gecesinde Behlül Dal adına verilen Jüri Özel Ödülü, Beşiktaşlı eski futbolcu Pascal Nouma'nın da oynadığı "Takım: Mahalle Aşkı"na filminin olurken Dr. Avni Tolunay Jüri Özel Ödülü "Kalandar Soğuğu"na gitti.

"TAKIM" ÜÇLEDİ

"Takım: Mahalle Aşkına" gecede ikinci ödülüne "En İyi Sanat Yönetmeni" kategorisinde uzanırken film "En İyi Kurgu" dalında da ödüle layık görüldü. Festivalin "En İyi Görüntü Yönetmeni" ödülü "Rüzgarın Hatıraları" filminin oldu.

"En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu" Muna'daki rolüyle Kaan Çakır'ın oldu. Ödülünü oyuncu Nursel Köse'den alan Çakır, "20 yıldır bu kadını bekliyordum. Benim üzerimde emeği olan herkese, hepsine çok teşekkür ederim" dedi. 

"En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu" Çırak filmindeki rolüyle Çiğdem Selışık Onat'ın oldu. Onat, "Türkiye dönüşümün bir hoşgeldini gibi bir anı veriyor bana" dedi. 

En İyi Yönetmen Ödülü "Saklı" filmiyle Selim Evci'nin oldu. 

"En İyi İlk Film Ödülü' ise "Çırak"la ilk kez yönetmen koltuğuna oturan Emre Konuk'un oldu. Ödülünü Ulusal Jüri Başkanı Ömer Vargı'dan alan Konuk, filmin sadece kendisinin değil bütün ekibin ilk filmi olduğunu belirterek "Bu ödül hepimizin. İki gün önce eşim bana 'Baba' olacağımı söyledi. Onlar için alıyorum" dedi. 

52'NCİ ANTALYA FİLM FESTİVALİ ÖDÜLLERİ   

En İyi İlk Film: Emre Konuk (Çırak) En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: Kaan Çakır (Muna)  En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu: Çiğdem Selışık Onat (Çırak)  En İyi Sanat Yönetmeni: Takım: Mahalle Aşkına En İyi Kurgu: Takım: Mahalle Aşkına En İyi Görüntü Yönetmeni: Rüzgarın Hatıraları Behlül Dal Jüri Özel Ödülü: Takım: Mahalle Aşkına Avni Tolunay Jüri Özel Ödülü:Kalandar Soğuğu  Film-Yön En İyi Yönetmen Ödülü: Selim Evci (Saklı)  Belgesel İzleyici Ödülü: Zerk  Kısa Film İzleyici Ödülü:Zilan

ANTALYA FİLM FORUM ÖDÜLLERİ    

Digiflame Renklendirme ve Görsel Efekt Ödülü: İyilik (Yön: Özgür Sevimli)  Villa Kult Berlin Artistik Destek Ödülü: Yurt (Yön: Nehir Tuna)  WorkInProgress: Rauf (Yön: Barış Kaya ve Soner Caner)  Kurmaca Pitching Platformu: Kelebekler (Yön: Tolga Karaçelik) ve Yatılı Okul (Yön: Rezzan Yeşilbaş)  Kurmaca Pitching Platformu Jüri Özel Ödülü: Siyah Atların Ölümü (Yön: Ferit Karahan)  Belgesel Pitching Platformu: Mr. Gay Suriye (Yön: Ayşe Toprak) ve Olimpiyat (Yön: Efe Öztezdoğan) Belgesel Pitching Platformu Jüri Özel Ödülü: AntoineKöpe'nin Anıları (Yön: Nefin Dinç)