12-20 Mart'ta İstanbul'da başlayan 14. Filmmor Kadın Filmleri Festivali, Kadın Emeği Kolektifi ortaklığıyla, 12 filmlik programla 26-27 Mart'ta Hatay Tabip Odası'nda sürecek.

Kadın Dayanışması Yaşatır bölümünden Maryam Ebrahimi ve Nima Sarvestani'nin yönettiği Parmaklıklar Ardında Burkasız / No Burqas Behind Bars filmi, Deepa Dhanraj'ın yönettiği Kadınların Adaleti / Invoking Justice filmi ve Ilse van Velzen ve Femke van Velzen'in yönettiği Satılık Adalet / Justice for Sale filmi izleyiciyle buluşacak.

Kadınların Sineması bölümünden Leyla Toprak'ın yönettiği Uzak Mı / Distant, Lucia Valverde'nin yönettiği Sıcak Hava Dalgası / The Heat Wave, Belmin Söylemez'in ustası Bilge Olgaç'ı anlattığı belgeseli Bilge ve Öğrencisi / Bilge and Her Apprentice filmi Hatay programında yer alacak.

Ortadoğu ve Kuzey Afrika'da Kadınların Sineması bölümünden yönetmenliğini Diana Nava'nın yaptığı Coria ve Deniz / Coria and the Sea ve Baran Reihani'nin yönettiği Binlercesinden Biri / One of Thousands filmi ile festivalin klasikleşmiş bölümlerinden olan Kendine Ait Bir Cüzdan bölümünden Stella Kyriakopoulos'un yönettiği Volta filmi gösterilecek.

Chantal Hakkında Her Şey toplu gösteriminden Patlat Şehri / Saute Ma Ville izleyiciyle buluşacak. Filmmor Hatay'dan sonra Adana, Bodrum, Mardin, İzmir ve Van'a gidecek.

Hatay Programı:

26 Mart Cumartesi

12:00     Bilge ve Öğrencisi / Uzak mı… / Sıcak Hava Dalgası / Patlat Şehri / Binlercesinden Biri / Volta

14:00     Coria ve Deniz

16:00     Satılık Adalet

18:00     Kadınların Adaleti

27 Mart Pazar

12:00     Parmaklıklar Ardında Burkasız

14:00     Üç Yalan

16:00     Diren

18:00     Söyleşi – Kapanış.