Yaşamını Londra’da sürdüren Yarsan Kürtlerinden müzisyen Arash Moradi ilk albümünün tanıtımını 26 Şubat tarihinde Londra’da düzenlenecek bir konser ile yapacak.

Tembur eğitimini babası ünlü sanatçı Ali Akbar Moradi’den alan Arash Moradi ''Hewrâz'' adını taşıyan ilk solo albümünü 26 Şubat tarihinde Londra’nın prestijli performans mekanlarından biri olan Cafe Oto’da düzenlenecek konserde ilk kez dinleyiciyle buluşturacak.

Albümün orjinal ismi albüm kapağında da Kürtçe harfler ile yazılı olan Hewrâz, ortak gizemler anlamına geliyor.

Sanatçı Arash Moradi, yeni albümünde Yarsan geleneğini uzun yıllardır yaşadığı ve sahne aldığı Batı’dan edindiği müzik tecrübeleriyle buluşturmakta ve bunu yaparken de Yarsan geleneğini bozmayıp korumaya büyük bir özen göstermektedir. Bütünüyle sanatçının kendi kompozisyonlarından oluşan bir repertuara sahip olan albüm internet üzerinden de edinilebilir.

Saat 19.30’da başlayacak olan etkinlikte önce Arash Moradi solo performansıyla sahne alacak. Sanatçı Moradi’nin solo performansı sonrası konuk sanatçılar Norveç’te yaşayan İranlı sanatçı Jawad Afsari Rad Üçlüsü’nün yanısıra Londra’da yaşayan Tahir Palalı ve Çiğdem Aslan da konser programı çerçevesinde sahne alacaklar.

2016 yılında Norveçte yaşayan santur sanatçısı İranlı müzisyen Javid Afsari tarafından kurulan Üçlü’de Harpreet Bansal kemanı, Tove Margrethe Erikstad ise çellosu ile yer alıyor. Javid Afsari’nin İran, Hint ve Arap müziklerinden etkilenerek bestelediği şarkıları sergileyen Üçlü bu konser sayesinde de Londra’daki ilk konserini vermiş olacak. Ayrıca Londra’da yaşayan sanatçılar Tahir Palalı temburu ve sesi, Çiğdem Aslan ise erbanesi ve sesiyle Alevi-Kızılbaş ezgilerini seslendirecekler.

Eşsiz bir müzik dinletisine sahne olacak konserin biletleri 18-22 Ashwin Street E8 3DL adresinde bulunan Cafe Oto’nun internet sayfası https://www.cafeoto.co.uk/events/arash-moradi/  üzerinden elde edilebilir.

Arash Moradi’nin yeni albümünün CD’leri de konser sırasında satışa sunulacak.

ARASH MORADİ KİMDİR?

Ali Akbar Moradi’nin oğlu olarak dünyaya gelen Arash Moradi ilk tembur eğitimini de babasından almaya başladı.

2000 yılından bu yana Londra’da yaşıyor ve çalışmalarını bu şehirde sürdürüyor.

Ortadoğu, Kürdistan, Avrupa ve Amerika’da çok sayıda etkinlik ve festivalde sahne alan Arash Moradi çok sayıda önemli müzik, modern dans ve hikaye anlatımı projesinde de yer aldı. 

(Suna Alan / Demokrat Haber)