Müslüm Gürses’in hayat hikayesini anlatan ve “Müslüm” adı verilen filmin tanımı için basın toplantısı düzenlendi. Filmin yapımcılarından Mustafa Uslu, “Önümüzdeki Ekim ayında Türkiye ve dünyada gösterime sokacağız. Şu anda dünyada gösterime gireceği 12 ülke var. Amacımız bu sayıyı 37’ye çıkarmak” dedi.

ADANA’DA ALEVİ KÜLTÜRÜ YETİŞTİRİLMİŞ’

Filminin tanıtımı için bugün basın toplantısı düzenlendi. Filmden ilk görüntülerin paylaşıldığı toplantıya, yapımcılar Mustafa Uslu ve Nuri Yıldırım, senaristler Hakan Günday ve Gürhan Özçiftçi ile Müslüm Gürses’in eşi Muhterem Nur da katıldı.

Mustafa Uslu, Gürses’in hayat hikayesini hep merak ettiğini belirterek, “Çocukluğumuzdan beri hep Müslüm abinin şarkıları ile büyüdük. Çok büyük hayranlığım vardı. Hayat hikayesini hep merak ediyordum. Adana’da yaşadığı ortamda, Alevi ve Ehli Beyt kültürü ile yetiştirilmişti. Bunları okuyordum. Böyle bir projenin içinde olmaktan çok gurur duydum” dedi.

‘GÜRSES’İN AĞZINDAN HİÇ DUYMADIĞINIZ TÜRKÜLER DUYACAKSINIZ’

Uslu, Gürses’i canlandıran Timuçin Esen hakkında ise, “Birini birine benzetmek gibi bir derdimiz yoktu. Eğer öyle bir şey yapsaydık, amatörce ve taklit olurdu. O nedenle biz Müslüm Gürses tavrı ve tarzıyla şarkı söyleyen bir ses yaratmak, yeni bir duruş yaratmak için yola çıktık. Çok büyük emeği var Timuçin Esen’in. Aşağı yukarı bir yıldır bu proje ile yatıp, kalkıyor. Bu projede gördük ki birinin karakteri ile yaşamaya başladığınızda aslında her şeyiniz ona benziyor” diye konuştu.

Filmi gerçek mekanlarda çekmeye çalıştıklarını belirte Uslu, “Filmi gerçek mekanında çektiğin zaman karakterin bilmediğin bir sürü yönünü öğreniyorsun. Adana, Sinanpaşa Mahallesi’nde bize gösterilen kasetlerden sonra Müslüm abinin ağzından hiç duymadığınız türküleri duyacaksınız bu filmde. Biz de o mekanlarda çekim yaparken bunlarla karşılaştık” dedi.

“Müslüm” filminin Urfa’da çekimleri Adana’da devam ediyor. Yapımcılığını Mustafa Uslu ve Nuri Yıldırım’ın üstlendiği filmin senaryosunu Hakan Günday ve Gürhan Özçiftçi yazarken, yönetmen koltuğunda KETCHE (Hakan Kırvavaç) oturuyor.

Filmde, Müslüm Gürses’i Timuçin Esen canlandırıyor. Filmde Esen’le birlikte Zerrin Tekindor, Ayça Bingöl, Erkan Can, Turgut Tunçalp, Taner Ölmez, Güven Kıraç, Erkan Avcı, Goncagül Sunar, Şahin Kendirci, Erkan Kolçak Köstengil, Caner Kurtaran ve Teoman da rol alıyor.

Kaynak: Hürriyet