Keten tohumunda omega 3 ve omega 6 bulunmakta. Bu sayede kansere karşı koruma sağlıyor.

 

Omega 3, kalp ve damar sağlığına, psikolojik hastalıklara ve diyabete faydalı. Omega 3 yağ asidini vücudumuz kendi başına üretemediği için, dışardan besin yolu ile almalıyız.

 

Omega 3, yağlı balıklarda bulunuyor. Bunun dışında en çok keten tohumunda cevizde ve semiz otunda bulunmakta.

 

KETEN TOHUMUN FAYDALARI

Keten tohumu içerdiği bu yağ asitleri sayesinde, kalp sağlığına ve damar sağlığına iyi gelir. Böylelikle kolestrole de iyi gelir. İyi kolesterolü yükseltirken, kötü kolesterolü düşürür. Keten tohumu aynı zamanda kanın pıhtılaşmasını azaltarak, damar sertliğinin oluşmasını engeller. Yapılan araştırmaların sonucunda, keten tohumunun yüksek tansiyona da iyi geldiği kanıtlanmıştır.

 

Keten tohumunun bir başka faydası da, mide rahatsızlıklarıdır. Mide ve barsak sorunlarına son derece yararlı olmakla birlikte, mide ülseri, mide yanması ve gastrite de doğal bir çözüm sunar. Aynı zamanda barsakları çalıştırarak temizlenmelerini sağlar.

 

Keten tohumu menapoz dönemindeki bayanlar için de faydalıdır. İçeriğinde östrojen benzeri maddeler bulundurduğu için, menapoz ile birlikte gelen rahatsızlıkları da önleyici etkidedir.

 

Kabızlık üzerinde etkisi büyüktür. Barsakları çalıştırdığı için, kabızlığı önler. İçerdiği maddeler müshil etkisi yarattığı için kabızlık oluşmaz.

 

Romatizma hastalıklarına ve romatizmal sorunların yarattığı hastalıklara da, keten tohumu iyi gelir. Ayrıca solunum yolu rahatsızlıklarına fayda sağlar.

 

Keten tohumunun faydaları saymakla bitmiyor. Ağız içindeki yaralara, diş etlerine ve diş çürüklerine de iyi gelmekte. Ağız içindeki sorunlar için, keten tohumu ile gargara yapılabilir.

 

Keten tohumu, vejeteryan kişiler için de faydalı. İçerdiği B12 vitamini ile etki sağlayan tek bitkisel kaynak. Böylece, vejeteryanlıkta oluşan B12 eksikliği keten tohumu ile kaybolur.

 

ZAYIFLAMAYA YARDIMCI OLUR MU?

Keten tohumu, kan şekerinin seviyesini korur ve bu sayede tokluk hissi verir. Bu da, az yemek yemeyi ve zayıflamayı sağlayabilir. Metabolizmayı harekete geçirir bu sayede kilo kontrolü sağlanır. Günde 3 defa keten tohumu kullanılabilir. 1 tatlı kaşığı ile alınabilir.

 

NASIL KULLANILIR?

Keten tohumu yağı, keten tohumu çayı ya da keten tohumu tableti olarak kullanılabilir. Küçük çocuklara ve hamilelere önerilmez.  (iyilikguzellik.com)