Bilim insanları spor salonuna gitmek istemeyenleri ya da imkanı olmayanları merdiven çıkmaya ya da bahçe işleriyle uğraşmaya teşvik ediyor. Yapılan bir araştırmada merdiven çıkmanın spor salonunda spor yapmak kadar yararlı olduğu ortaya çıktı.

İngiliz Daily Mail gazetesinde yer alan habere göre ABD'deki Oregon Devlet Üniversitesi'nden Prof. Brad Cardinal merdiven çıkmak ya da evdeki işlerle uğraşmak sporun doğal yolu.

Uzmanlara göre telefonda konuşurken dolaşmak gibi basit hareketlerin kalp hastalıkları, diyabet, yüksek kan basıncı ve kolesterol riskini bertaraf etmeye yardımcı olur.

Araştırmada ABD'de insanların yüzde 43'ünün basit hareketler yaptığı belirtildi. Bunlar günde bir iki dakika ev işleri yapmak gibi işler. Ancak hükümet günde en az 30 dakikalık fiziksel aktivite yapılması gerektiğini söylüyor.

Fiziksel aktivitenin birçok yolu olduğunu söyleyen Prof. Cardinal, bahçede yaprak toplamak, merdiven çıkmak gibi hareketleri örnek gösterdi. Pof. Cardinal "Özellikle kısa mesafelerde arabaya binmek yerine bisikletin tercih edilmesini ya da yürüyüş yapılmasının yararına parmak bastı. (GAZETEPORT)