Dr. Mehmet Öz,  sağlıklı yaşam, kanserden korunmak için beslenme ve yaşam tarzı üzerine tavsiyelerde bulundu.

"Seksin 8 faydası"nı paylaşan Öz, seksin ortalama bir egzersizle karşılaştırıldığında belirli bir seviyeye kadar daha fazla kalori yaktırdığını söyledi.

Öz, "Yaklaşık 500 kadın ve erkekle yürütülen bir çalışma, topluluk önünde konuşma gibi genel olarak stresli kabul edilen aktiviteler öncesinde yapılan seksin stres seviyelerini azalttığını ortaya koydu" ifadelerini kullandı.

İşte Dr. Öz’e göre seksin faydaları:

‘SPOR GİBİ AMA DAHA ZEVKLİ’

Seks, ortalama bir egzersize kıyasla bir seviyeye kadar daha fazla kalori yaktırır. Kanada, Montreal’de yapılan bir çalışma, 1000 katılımcının seks sırasında harcadığı enerjiyle spor sırasında harcadıklarını kıyaslayınca ortalama yoğunlukta bir cinsel ilişkinin 100 kaloriye kadar yaktırabildiğini buldu.

‘ERKEKLERDE KALP HASTALIĞI RİSKİNİ AZALTIR’

Amerikan ‘Cardiology’ dergisinde yayımlanan bir çalışmaya göre haftada iki defa seks yapan erkeklerin, ayda yalnızca bir defa yapanlara kıyasla kalp hastalığı risklerinin daha az olduğunu bulundu.

‘PROSTAT KANSERİ RİSKİNİ DÜŞÜREBİLİR’

Seks veya mastürbasyon yoluyla sık boşalma  - ayda 21’den fazla - erkeklerde prostat kanserine karşı koruma sağlayabilmekte. Daha sık boşalan erkeklerde prostat kanseri riski daha düşük.

‘STRESİ YOK EDER’

Seks, kafa dağıtmak için muhteşem bir yol! Gece yaptığınız seks, sizi ertesi günkü toplantı stresinden uzaklaştırabilir. Yaklaşık 500 kadın ve erkekle yürütülen bir çalışmaya göre topluluk önünde konuşma gibi genel olarak stresli kabul edilen aktiviteler öncesinde yapılan seks, stres seviyelerini azaltıyor.

‘YAŞAM SÜRESİNİ UZATABİLİR’

İngiltere’nin Galler bölgesinde, yaklaşık 1000 orta yaşlı erkekle yapılan bir çalışmaya göre, ölüm oranının daha fazla orgazm yaşayan erkeklerde daha düşük olduğu bulundu. Fakat uzmanlar, bu ilginç ilişkilendirmeyi açıklayan tek faktörün sık yaşanan orgazm olmadığının altını çiziyor. Sık boşalmanın yaşam süresini uzattığını kesin olarak söylemek için henüz erken.

‘YATAK SOHBETİ ÖNEMLİ’

Düzenli bir ilişkiniz varsa partnerinizle cinsel ilişkide bulunmak aranızdaki yakınlık ve samimiyeti artırarak daha güçlü ve sağlıklı bir ilişkiye inşa etmenize yardımcı olur. Seks sonrası yatak sohbetlerinin sağlıklı paylaşımı destekleyen açık sözlülük ve güveni artırdığını kanıtlandı.

‘MİGREN AĞRISINI AZALTABİLİR’

Almanya’daki Munster Üniversitesi’nden araştırmacılar, cinsel aktivitenin  migren hastalarının yüzde 60’ında başarılı olduğunu kanıtladı. Yüzde 60 içindeki hastaların çoğu orta derecede veya tamamen rahatladığını söylüyor.

‘AĞRI EŞİĞİNİ YÜKSELTİR’

Yapılan bir araştırma, zevk alınan cinsel bir aktivitenin kadınlarda geçici olarak ağrıyı azaltabileceğini kanıtlıyor. Orgazmdan hemen sonra kadınlarda ağrı eşiğinin yüzde 74 arttığı gözlemlendi.

Kaynak: Ahval