Çeşitli sendika, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının da destek verdiği çok sayıda sağlık çalışanı, mitinge katılmak üzere, farklı illerden sabah saatlerinden itibaren, otobüslerle Ankara'ya geldi.

Ankara Garı'nda toplanan eylemciler, ''Sağlıkta özelleştirmeye karşı çok ses tek yürek'', ''Kadrolu iş, güvenli gelecek'', ''Sağlık haktır, satılamaz'', ''Taşerona başkaldırıyoruz'', ''Sağlıkta ticaret ölüm demektir'', ''Sağlık haktır'' ve ''Sağlıkta dönüşüm yalanına hayır'' yazılı pankartlar açtı.

''Esnek ve güvencesiz çalışmaya hayır'', ''Sağlıkta ticarileştirmeye sessiz kalmayacağız'', ''Performans sağlığa zararlıdır'', ''İlaç reklamı öldürür'', ''Devşirme hemşire istemiyoruz'', ''Holding değil tıp fakültesi'', ''Hekime şiddete son'', ''Doktorlar sözleşmeli, Vatandaşlar müşteri olmasın'', ''Hekim düşmanı sağlık bakanı'', ''Ciro baskısına son'' ve ''Tüccar değil hekimiz'' dövizleri taşıyan sağlık çalışanları, çalışma şartlarının iyileştirilmesi taleplerini dile getiren sloganlar eşliğinde, kortejler halinde Sıhhiye Meydanı'na yürüdü.

Miting dolayısıyla geniş güvenlik önlemi alan polis, Atatürk Bulvarı, Talat Paşa Bulvarı, Mithat Paşa Caddesi ve Kazım Karabekir Caddesi ile Sıhhiye Meydanı'na çıkan yolları trafiğe kapattı. Mitingde, Ankara Emniyet Müdürlüğünde çeşitli şubelerde çalışan 2 bin 695 polis görev yaptı.

Mitinge katılan yaklaşık 20 bin kişi, Sıhhiye Meydanı'nın çevresinde oluşturulan polis noktalarında üzeri arandıktan sonra miting alanına alındı.

Eyleme Türk Tabipleri Birliği, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası, Türk Dişhekimleri Birliği, Türk Eczacılar Birliği, Ebeler Derneği, Hemşireler Derneği, Dev-Sağlık-İş, Çevre ve Sağlık Derneği, Sağlık Memurları Derneği, Söz-Sen, Sağlık Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği, Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği, Türk Radyoloji Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği ve birçok sağlık kuruluşunun yanı birçok siyasi partiden temsilci katıldı.

Beyaz önlükleriyle gelerek Sıhhiye Meydanı'nı dolduran sağlık çalışanları, hükümet ve Sağlık Bakanlığı aleyhine sloganlar attarken, bir grup da alana, üzerinde ''Başımız sağolsun'' yazan, kartondan yapılmış tabut getirdi.

GREV ÇAĞRISI
Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Eriş Bilaloğlu, konuşmasında, sağlık alanındaki sorunları bildiklerini, halkın desteğini beklediklerini ifade etti. Bilaloğlu, ''Halka sesleniyoruz, bize güvenin. İsteklerimiz ortak, aynı yerdeyiz. Birbirimize ihtiyacımız var, herkese sağlık, herkese güvenli gelecek istiyoruz'' dedi.

Bilaloğlu, taleplerinin karşılanmaması durumunda, sağlık çalışanlarının greve gideceğini söyledi.

SES Genel Başkanı Bedriye Yorgun ise sağlıkta özelleştirmeye izin vermeyeceklerini kaydetti. Yorgun, ''Özelleştirmeye, sağlık hakkının gasbına, sağlık kuruluşlarının işgaline, performans sistemine ve döner sermaye çarkına karşı isyandayız. Eşit, parasız ve ulaşılabilir sağlık hizmeti için direniş ruhunu sonuna kadar sürdüreceğiz'' diye konuştu.

Türk Medikal Radyoteknoloji Derneği (TRMT-DER) Derneği Başkanı Nezaket Özgür de radyoloji çalışanlarının haklarının tek tek elinden alındığını ve sağlıksız ortamlarda çalıştırıldıklarını ifade etti. Özgür, ''Tıbbi radyasyon kaynaklarıyla çalışanlar olarak, bizi bu koşullara zorlayanları, güvencesiz çalışmayı, sağlıkta ucuz emek sömürüsünü, tam gün yasasını dayatanları kınıyoruz'' dedi.

Konuşmaların ardından, Hacettepe öğrencilerinden oluşan müzik grubu konser verdi.

Konserin ardından sağlık çalışanları, protesto amacıyla ellerindeki balonları hep birlikte havaya bıraktı.

Mitinge katılanlar, Ezginin Günlüğü grubunun verdiği konserin ardından dağıldı.