Soner Aydın / Demokrat Haber

Mersin Tabip Odası, Mersin Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası, Mersin Birinci Basamak Sağlık Çalışanları Birlik ve Dayanışma Sendikası ve Mersin Aile Hekimleri Derneği üyeleri yarın başlatacakları ve 3 gün sürecek iş bırakma eylemi öncesi bir açıklama yaptı. Açıklamada, Özgür Çocuk Parkı içinde çadır kurulacağı ve 3 günlük iş bırakma eylemine dair yurttaşların buradan  bilgilendirileceği belirtildi.

İşte 3 gün sürecek hizmet üretmeme eyleminin programı;

20 Mayıs 2015: Sabah saat 08.30'da Özgür Çocuk Parkı'nda, kurulacak olan çadır aile hekimliği sisteminin bitirilmesini temsilen taziye çadırı olup lokma dağıtılacaktır. Burada aile hekimlerinin neden iş bıraktıkları ile ilgili vatandaşa sözlü ve yazılı olarak bilgi verilecek. Saat:12.30'da Özgür Çocuk Parkı'ndan Halk Sağlığı Müdürlüğü önüne yürünüp siyah çelenk bırakılıp basın açıklaması yapıldıktan sonra tekrar çadıra dönülecek.

21 Mayıs 2015: Sabah 08.30'da Özgür Çocuk Parkı'nda kurulan çadırda buluşma, radyo, tv programı ve halkı bilgilendirmeye devam edilecek. TTB Merkez Konseyi Yönetim Kurulu üyesi Dr. Filiz İncekara'nın ve Birinci Basamak Sağlık Çalışanları Birlik ve Dayanışma Sendikası Genel Sekreteri Dr. Murat Bolat'ın ziyareti. Emek ve Demokrasi Platformu'nun ziyareti.

22 Mayıs 2015: Sabah 08.30'da Özgür Çocuk Parkı'nda kurulan çadırda buluşma, radyo, tv programları ile eylemin anlatılmasına devam edilecek.