Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, İran Tedavi ve Tıp Eğitimi Bakanı Seyyid Hassan Kazızade Haşemi ve beraberindeki heyeti kabulünün ardından basın toplantısı düzenledi.

Dünyada eboladan ölenlerin sayısı artıyor. Sağlık Bakanlığı olarak, alınan ek önlemler var mı” sorusu üzerine Müezzinoğlu şunları söyledi:

"Ebola bugün için dünyayı tehdit edecek bir noktaya geldi. Bu virüse karşı henüz bir aşı üretime geçmedi. Dolayısıyla alınabilecek tedbirler çok sınırlı. Özellikle bulaşıcılığın kontrol altında tutulması önemli.

"Türkiye olarak yaklaşık 4 aydır, belki de daha aşkın süredir özellikle salgının olduğu bölgelerden geliş-gidişlerde, gerek Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı gerekse o bölgelerden değişik amaçlı gelen-gidenleri, gerek bilgilendirme, gerekse en ufak bir sağlık sorunu veya risk taşımaları konusunda son derece duyarlı olunuyor. Uçağa binildiği andan itibaren takip eden ve bunu sistematik yapan, belki de dünyada bu anlamda duyarlılığı en üst düzeyde tutan ülkeyiz ya da ülkeler arasındayız. Sanırım 5. vaka oldu. Hepsinde sıtma teşhisi konuldu.

Tedavisi henüz tıp alanında olmadığı için tedbir konusunu öncelikliyoruz. Tedbirleri en üst düzeyde tutuyoruz."