MANİSA’nın Turgutlu İlçesi’nde yakalandığı akciğer rahatsızlığı nedeniyle durumu ağırlaşan Niyazi Üzmez İlköğretim Okulu Fen Bilgisi öğretmeni 41 yaşındaki Narin Gülay Ertürk, İstanbul’da Süreyya Paşa Hastanesi’nde akciğer nakli için sıra beklerken yaşamını yitirdi.

Türkiye, Narin öğretmeni Avusturya Milli Takımı’nda oynayan Beşiktaş’lı futbolcu Ekrem Dağ’ın yardım elini uzatmasıyla tanıdı. İntertisiyal Akciğer Fibrozis (Akciğer Alveollerin esnekliğini yitirerek işlevini yapamaması) hastalığına yakalanan Narin Gülay Ertürk için akciğer nakli gerekiyordu. Naklin Avusturya’daki Viyana Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde yapılıyor olması nedeniyle ailesi, Ekrem Dağ’dan yardım istedi. Dağ da, üniversite ile temasa geçerek aileyi bilgilendireceğini söyledi. Ancak Avusturya’da tedavi imkanı bulamayan Narin Gülay Ertürk, İstanbul’da Süreyya Paşa Hastanesi’nde akciğer nakli için sıra beklemeye başladı. Narin öğretmen dün hayata gözlerini yumdu. Turgutlu’nun sevilen öğretmenlerinden Narin Gülay Ertürk’ün cenazesi bugün ilçeye getirildi.

OKULUNDA TÖREN

Ertürk için ilk tören görev yaptığı Niyazi Üzmez İlköğretim Okulu’nda yapıldı. Okulda düzenlenen törene Turgutlu Kaymakamı Nazmi Günlü, İlçe Emniyet Müdürü Kemal Yıldız, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ölmez, CHP Manisa 1. sıra milletvekili adayı Hasan Ören, diğer okullardan öğretmenler, sivil toplum örgütleri, kendi okulunun öğretmenleri ve öğrenciler katıldı. Okul müdürü Murat Ay, Narin Gülay Ertürk hakkında bilgi verdi. Ertürk’ün çok çalışkan ve öğrenciler üzerinde büyük başarısı olduğunu kaydeden Murat Ay, "Her zaman kalbimizdesin, seni hiçbir zaman unutmayacağız" dedi. Okul öğretmenleri de meslektaşları için yazdıkları şiirleri gözyaşları içinde okudu. Narin Ertürk’ün kendisi gibi öğretmen olan eşi Musa Ertürk, oğulları Onur Ege ve Narin öğretmenin annesi Fatma hanım, tabuta sarılarak dakikalarca başından ayrılmadı. Öğrenciler gözyaşları içerisinde tabuta çiçek bırakırken "öğretmenim bizi bırakma" diye feryat etti. Musa Ertürk, "Dünyanın bir çok ülkesinde hastalara iki nakil yapılırken, maalesef Türkiye’de bu şartlar altında yaşamaya mahkum ediliyoruz" diye sitem etti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ölmez de, "Turgutlumuzun çok değerli Fen Bilgisi öğretmenlerinden biriydi. Hasta olmasına rağmen hastalığını hiçe sayarak öğrencilerinin başından ayrılmadı. Turgutlu’nun öğretmenlerinin ve öğrencilerinin başı sağ olsun. Sözün bittiği yerdeyiz" diye konuştu.

Narin öğretmenin tabutu cenaze namazı için Taslı Camisi’ne götürüldü. Cenaze, öğle namazının ardından Turgutlu Belediyesi mezarlığına defnedildi.

Milliyet