Uluslararası Para Fonu (IMF), Batı Afrika’da giderek yayılan ebola salgınıyla mücadele için 130 milyon dolar maddi yardım yapılması kararı aldı. Ebola ile mücadele için diğer uluslararası kuruluşların da 170 milyon dolarlık yardım yapması beklenirken, Küba 300 kadar sağlık görevlisini Batı Afrika’ya göndereceğini duyurdu.

Büyük oranda Liberya, Sierra Leone ve Gine’de yayılan ebola virüsüne yakalanan 6 bin 574 kişiden 3 bin 91’i yaşamını yitirdi. Henüz tedavisi bulunamayan virüse karşı mücadelede yetersiz kalınırken, birçok bölgede karantinalar oluşturulmuş durumda. Sadece Sierra Leone’de 1,2 milyon kişi karantina altına alınan bölgelerde yaşamak zorunda.

Hastalıkla mücadelede yardım için IMF tarafından 130 milyon dolar verileceği duyuruldu. IMF İcra Kurulu tarafından yapılan açıklamada, Liberya’ya 49, Gine’ye 41 ve Sierra Leone’ye 40 milyon dolar yardım yapılacağı kaydedildi. Maddi yardımlar en kısa sürede bu ülkelere gönderilecek.

Öte yandan Küba Hükümeti, ebolayla mücadeleye destek amacıyla 300 sağlık görevlisini Batı Afrika’ya gönderme kararı aldı. Prensa Latina haber ajansının verdiği bilgilere göre, sağlık görevlileri arasında ebola konusunda eğitilmiş doktorlar ve hemşireler yer alacak.