Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Genel Başkanı Nurten Saydan karara tepki göstererek, “Uygulamanın sınırı 13’e çekilmeli. Çünkü örneğin Doğu’daki 15 yaşındaki çocuk anne kucağında bebeğiyle eczaneye gittiğinde ‘anneni babanı mı getir’ diyeceğiz” dedi.

Hürriyet'in haberine göre, TEİS Başkanı Nurten Saydan, 18 yaşın altındaki çocukların kendisi muayene olup, doktora yazdırdıkları ilaçları yanında ebeveynleri olmadan almalarına izin verilmediğini belirterek, ”Ülkemizde 15-18 yaş grubunda çocuklarımızın evlendirilmesine bile izin verilirken, bu kişilerin kendi reçeteli ilaçlarını almalarına engel olunmasını anlamıyoruz” dedi.

Saydan, konuyla ilgili şunları söyledi: “Sosyal Güvenlik Kurumu ne biz eczacılarına ne de vatandaşlarına duyurmadan ilaçta artı 18 dönemini başlattı. Söz konusu yaş sınırı çok yüksek. Zira 15-18 yaş grubu arasındakiler artık bilinçli yetişen genç nüfusu oluşturuyor. Bu yüzden uygulama yaş sınırı 12-13 yaşlara indirilmeli. Zaten yaşı daha küçük olan çocuklar aileleriyle gelip ilaç alıyor. Eczacılarımız da bu konuda gereken hassasiyeti gösteriyor, yaşı çok küçük olan çocuklarımıza ilaç satışı yapmıyorlar. Eczacılar, vatandaşların tepkilerine maruz kalıyor. Bu konuda herhangi bir genelge yok, mevzuat değişikliğine gidilmedi.”

''YAŞ SINIRI DÜŞÜRÜLEBİLİR''
SOSYAL Güvenlik Kurumu yetkilileri ise henüz çalışmanın tamamlanmadığını belirterek, Sağlık Bakanlığı ile görüşmelerin sürdüğüne dikkat çekti. Yetkililer, “Küçük yaştaki çocuklara ilaç verildiğine ilişkin şikayetler gelmesi üzerine böyle bir çalışmaya ihtiyaç duyuldu. 18 yaş yüksek bir sınır olabilir. Çalışma tamamlandığında bu yaş sınırının aşağı çekilmesi söz konusu olacak” diye konuştular.