Avusturalyalı bio-teknoloji firması Starpharma, HIV'i yok eden prezervatif üretti. Radikal'in Daily Mail'den aktardığı habere göre; testler VivaGel adlı bu prezervatifin genital herpes ve HIV'i %99.9 oranında öldürdüğünü kanıtladı. Kayganlaştırıcı jelin içeriğindeki antivirüs madde sayesinde cinsel yolla bulaşan hastalıkları ortadan kaldıracak prezervatifin, birkaç ay içerisinde satışa sunulması bekleniyor.

Avusturalya’daki sağlık örgütü Therapeutic Goods Association (TGA) tarafından onaylanan VivaGel, %0.5 oranında astodrimer sodyum maddesini içeriyor. AIDS'e yol açan HIV'i hedef almak üzere üretilen astodrimer sodyum, bir çeşit antivirütik ilaç olarak biliniyor. HIV ve cinsel yolla bulaşan hastalık ihtimalini yok etmesi beklenen prezervatif, istenmeyen hamilelik riskini de en aza indirecek.

'ÇIĞIR AÇACAK'

Yapılan araştırmalar genital herpes hastalığının Avusturalya’da yaşayan her sekiz kişiden birinde görüldüğüne işaret ediyor. 2012-2013 yılları arasında, HIV teşhisi konan kişilerin sayısındaki %10’luk artış ise Avusturalya’da son 20 yılda görülen en yüksek oran olarak kaydedildi.

VivaGel üzerindee Starpharma ile işbirliği yapan Ansell firmasının başkanı Peter Carolli, cinsel sağlık alanında çığır açacak ürünün çok yakında raflarda olacağını söyledi.