İSTANBUL- TTB, SES, Dev Sağlık-İş üyesi sağlık emekçileri ve tıp fakültesi öğrencileri, Kadıköy Çayırbaşı'nda toplanarak ellerindeki beyaz balonlarla İskele Meydanı'na yürüdü.

"Performans sağlığa zararlıdır", "Köle değil sağlıkçıyız", "Sağlık haktır satılamaz" sloganları atan sağlıkçılar, İskele Meydanı'nda 19-20 Nisan'da yapacakları greve ilişkin açıklama yaptı.

İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Ali Çerkezoğlu, bütün sağlık çalışanları olarak 19-20 Nisan'da grevde olacaklarını, eylemlerinin hastalara karşı değil, sağlığı ticarete, hastaneleri ticarethaneye dönüştürmeye çalışan sağlık politikalarına karşı olduğunu ifade etti.

Çerkezoğlu, şöyle konuştu: "Eylemimiz, hastalara bir muayene için devlet hastanelerinde 8, özel hastanelerde 15 TL 'katılım payı' ödeme zorunluluğu getirenlere, IMF ve Dünya Bankası'nın reçetelerini 'Sağlık reformu' adıyla dayatanlara karşıdır. Grev günü, önlüklerimizle, dövizlerimizle, pankart ve sloganlarımızla hastane bahçelerinde toplanıp basın açıklamaları, bildiriler okuyacağız. Sonra sokaklara, meydanlara çıkıp yürüyüşler, mitingler yapacağız. Mesleki bağımsızlığımıza, mesleki onurumuza saygı, herkese eşit, ücretsiz, nitelikli sağlık hizmeti isteyeceğiz."

Açıklamanın ardından "Sağlıkta Dönüşüm Balonu patladı" diyen sağlık emekçileri, ellerindeki beyaz balonları gökyüzüne bıraktı. Sonrasında ise greve ilişkin bildiriler dağıtıldı.

ETHA