Selma Kara / Demokrat Haber Kayseri

Bir otelde işçi olarak çalışan Mehmet Yahşi, 8 Mart Kadınlar Günü ve Dünya Böbrek Günü haftasında örnek bir davranışta bulundu. Yahşi, yaklaşık 3 yıldan bu yana diyaliz tedavisi gören eşi Bahar’a böbreğini bağışladı.

8 yıllık evli olan Yahşi çifti şimdi daha mutlu. 2010’dan bu yana böbrek yetmezliğinden dolayı diyaliz tedavisi gören Bahar Yahşi, eşi Mehmet Yahşi’nin kendisine böbreğini bağışlamasıyla ikinci kez hayata sarıldı. Çok mutlu olduğunu söyleyen Bahar Yahşi, “7 Mart’ta doğum günümdü, bu benim için çok büyük bir hediye oldu. Eşime sizlerin huzurunda bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

Nevşehirli Yahşi çifti, böbrek nakli ameliyatını gerçekleştiren Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Cerrahi anabilim dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Zeki Yılmaz’a teşekkür etmeyi de ihmal etmedi.

KADINLAR GÜNÜ’NDE EN ANLAMLI HEDİYE

Prof. Dr. Zeki Yılmaz ise, “Hastamızın böbreği çalışıyor, eşinin de durumu gayet iyi. Bundan sonra Bahar Hanım normal yaşantısına devam edecek ve sağlıklı bir insan olarak hayatını sürdürecek. Canlıdan nakilde önce anneden, sonra kardeşlerden sonra babadan nakil yapılır. Dördüncü sırada da bayan eşler kocalarına böbreklerini verir. Dolayısıyla erkeklerin eşlerine bağış yapmaları az rastlanan bir durum. Mehmet Bey merkezimizde ikinci kez erkek eş olarak bağışta bulundu. Geçtiğimiz yıl Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan bir zabıta memuru aynı şekilde bağışta bulunmuştu. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Haftası’nda böyle bir bağışın olması, kadına şiddet olaylarını çok duyduğumuz günlerde ayrı bir önem kazandı. Eşini öldüren kocalar olduğu gibi, ki onları kınıyoruz, Mehmet Bey gibi eşine hayat bağışlayan kocalar da var. Bu davranışla eşlerine şiddet uygulayan kocalara mesaj gönderiyoruz. Ülkemizde kadına yönelik şiddetin son bulmasını temenni ediyoruz” diye konuştu.