Dünya Sağlık Örgütü Ebola salgının “çok büyük ölçüde hafife alındığını” açıkladı. Ebola’dan ölenlerin sayısı 1069′a çıktı.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) salgının “çok büyük ölçüde hafife alındığını” açıkladı. Örgütten yapılan açıklamada “olağanüstü önlemler” alınması gerektiği belirtildi.

Örgüt, hastalık havadan bulaşmadığı için havayoluyla seyahatte virüse yakalanma riskinin düşük olduğunu bildirdi.

Örgüt, salgının “bir süre daha devam etmesinin” beklendiğini açıklayarak “Salgının görüldüğü yerlerdeki personelimiz bildirilen vakaların salgının boyutlarını temsil etmekten çok uzak olduğunu gösteren kanıtlar gördü” denildi.

Örgüt salgınla mücadeledeki zorluklardan birinin “doktor sayısının çok az, korkunun ise büyük olduğu, sağlık sisteminin çalışmadığı, aşırı yoksul yerlerde görülmesi” olduğunu belirtti.

Nijerya’da Ebola’ya yakalanmayı önlediği dedikoduları yayılan tuzlu bir sıvıyı içen iki kişinin öldüğü açıklandı. Sağlık bakanının dedikoduları yalanlamasına karşın, sıvıyı içen çok sayıda kişi hastaneye kaldırıldı.

Geçen Şubat ayında Gine’de başlayan salgın Liberya, Sierra Leone ve Nijerya’ya yayıldı. Ebola virüsü taşıyan kişilerin vücut sıvılarıyla doğrudan temas sonucu bulaşıyor.

Başta grip benzeri belirtiler gösteren hastalık, gözler ve dişetleri gibi bölgelerde kanamaya ve organların iflas etmesine yol açan iç kanamaya yol açıyor.