Özgür Deniz

Sevgili anne-babalar size çocuk hastalıkları ile ilgili bir portalı tanıtmak istiyoruz. Doktoramcam.com’un kurucusu Çocuk hekimi Uzm. Dr. Anıl Yeşildal ile sitesi hakkında konuştuk.

Çocuk hastalıkları erişkinden farklı mı?

Çocuk hastalıkları deyince adından da anlaşılacağı gibi çocuklarda görülen hastalıkları anlıyoruz. Çoğu hastalık aslında erişkinden farklı olmamakla birlikte bazı hastalıkların sadece çocuklarda ya da en azından daha sık çocukluk çağında görüldüğünü de söyleyebiliriz.

Örnek vermek gerekirse üst solunum yolu enfeksiyonu, idrar yolu enfeksiyonu, ishal, zatürre gibi birçok enfeksiyonu hem erişkinde hem çocukta görürken 6. hastalık, 5. hastalık, su çiçeği gibi döküntülü hastalıkların daha çok çocuklarda görüldüğünü biliyoruz. Oysa yenidoğan sarılığının sadece yenidoğan bebeklerde görülen bir hastalık olduğunu söyleyebiliriz.

Çocuğun erişkinden en önemli farklarından biri de sürekli gelişip-büyüyor olmasıdır. O yüzden Çocuk Hastalıkları Uzmanları çocukların sadece hastalıkları ile değil, sağlıklı büyüme ve gelişmeleriyle de ilgilenen uzmanlardır.

Kurduğunuz bu sitenin hikayesinin anlatabilir misiniz?

www.doktramcam.com 2006 yılında kişisel bir web sitesi olarak kurulmuş, 2012 Haziran’da bir portala dönüşmüş, yapısına uzmana soru sorma ve video, çocukların aşı kartı gibi fonksiyonları ekleyerek 1 yılda ziyaret sayısında %300’lük bir artış yakalamıştır ve 2013’ün en hızlı büyüyen sitelerinden biri olmaya adaydır. Yeni sürpriz fonksiyonlar için çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam etmektedir.

Bu sitede anne-babalar neler yapabilir, hangi konularda bilgilere ulaşabilirler?

Sitede çocuk hastalıkları, aşılar, beslenme, eğitim/psikoloji ve daha birçok farklı konuda makale ve videolar bulacaksınız. Ayrıca hamilelik- emzirme gibi konulara da değinilen sitede Kişisel gelişim, sigara bırakma gibi ilginç konularla da karşılaşabileceksiniz. Kurucusu ve yöneticisi çocuk doktoru olan sitede, en güncel ve en güvenilir akademik bilgilere ulaşacaksınız. Ve makalenin yazarı veya videonun sahibi olan uzmana sorular sorabileceksiniz. Çocuğunuzun aşı kartınızı oluşturarak aşı bilgilerinin kaybolmamasını sağlayabilirsiniz.

Doktoramcam.com’un aşı kartının farkı nedir?

Doktoramcam.com çocuğumun aşı kartı kayboldu derdine son veriyor. Üstelik üyelerin bu bilgileri sürekli profilleri altında saklayabilme, aşıları yapıldıkça tarih girerek doğrulama fonksiyonu hiçbir sitede bulamayacağınız 100 yy’ın hizmetidir. Aynı profilin altında birden fazla çocuk, dolayısıyla aşı takvimi saklama hakkına sahipsiniz. Bu bilgilere şimdilik android uygulamasından da ulaşabilirsiniz, yani çocuğunuzun aşı kartı elinizin altında. i-phone uygulaması da çok yakında çıkmak üzere.

Bu takvim çocukların aşı bilgilerinin hiçbir zaman kaybolmaması ve çocuğun ilerideki aşılarının unutulmaması için tasarlanmıştır. Aşınızın yapıldığı günü, biriktirmeden aksatmadan girmenizi tavsiye ederiz. Böylece ileride bir doktor sizden çocuğunuzun aşı kartını istediği takdirde, “evde unuttum, kayboldu, çocuk çamaşır makinesine atmış” gibi tatsız durumlarla karşılaşmamış olursunuz.

Sevgili okurlar bu site size, standart bazı hizmetlerin yanda, daha önce görmediğiniz farklı ve önemli hizmetleri de ücretsiz olarak sunuyor. Türkiye’nin en güncel ve en güvenilir Çocuk Sağlığı Platformu Doktoramcam.com içinde ufak bir geziye çıkamaya hazırsanız, aşağıdaki bağlantıya tıklayabilirsiniz:

www.doktoramcam.com

Sitedeki farklı branştan uzmanlara soru sorabilmek, çocuğunuzun aşı kartını oluşturmak ve saklamak için Doktoramcam.com’a ücretsiz üye olabilirsiniz.