Markanın Türkiye ağını yöneten TAB Gıda’nın Genel Müdürü Caner Dikici, at eti ile ilgili durumun İrlanda’da geçtiğini vurguladı ve “Olayın olduğu dönemde oradan Türkiye’de bir ithalat yok. Biz bu olayın Türkiye ile ilgisini anlamıyoruz. Bunu mizahi görüyoruz. Sosyal paylaşımda komik şeyler oluyor. Ama acıklı olan kimilerinin komikliklere itibar etmesi. Bu olayın bizimle alakası yok“ dedi.

Dikici, bu olayın ardından etlerin DNA’sının kontrol edildiğini dile getirdi.

Burger King, at etli hamburgerlerin İrlanda’da bulunan ve ABF Foods Group firmalarından Silvercrest adlı bir imalat şirketinde üretildiğini itiraf etmişti. İtiraflar medya haberlerinde de yer almıştı. Haberlere dair bir açıklama da markanın Türkiye tarafı ile ilgilenen TAB Gıda’dan yapıldı. Genel Müdür Caner Dikici, Burger King’in 20. sene etkinliğinde gazetecilerin sorularını cevapladı. Dikici, “Etlerimiz ve tavuklarımız helal belgelidir. Ürünlerimizde yüzde 100 yerli besi ve piliç kullanıyor” ifadelerini kullandı. Dikici, ilave olarak şunları kaydetti:

“Bu at eti ile ilgili ne diyeyim. Burger King markası tek Türkiye’de yok, 73 ülkede var. Bu 73 ülkenin kendine özgü üreticileri, kalite kontrol departmanı var. At eti ile ilgili olay 3 sene evvel İrlanda’da çıktı. Bizim ile ne ilgisi var. Orada fabrikada, o hatta daha evvel böyle bir üretimin olduğu, DNA denetimlerinin yapılmadığı belirtiliyor. İrlanda’da bir üreticide münferit bir olay ile karşı karşıya kalınmış. Bize et gelmiyor, oradan. Ülkemizde yerli besi danası kullanılıyor. Olayın olduğu dönemde oradan Türkiye’de bir ithalat yok. Biz bu olayın Türkiye ile ilgisini anlamıyoruz. Bunu mizahi görüyoruz. Sosyal paylaşımda hani komik şeyler oluyor. Ama acıklı olan kimilerinin komikliklere itibar etmesi, bu sorulara muhatap olmamız. Bu olayın bizimle alakası yok. Burger King bu olayın ardından ne yapıyor? DNA denetimleri yapıyor? Yani bu konu bizim ile hiç ilgisi olmayan bir konu.” (Cumhuriyet)