Zuhal Özden / Demokrat Haber

Şefkat Tepe dizisinden bilinen oyuncu Merve Akaydın ile keyifli bir sohbet yaptık:

Merve Hanım röportaj için sizinle sohbetimizin ardından araya ülkenin elektrik kesintisi, ölümlere şahit olduğumuz karanlık zamanlar yaşandı, o yüzden size soruları göndermekte geciktim, dün gece yarısı bindiğim taksi şoförü “farkında mısınız yoksa sadece ben mi hissediyorum sanki sabahtan beri dışarısı çok sakin” dedi. Siz nelere şahit oldunuz sohbetimizden bu yana?

Sabah geç bir saatte uyandım, telefonumun şarjının bitmesiyle elektriğin gittiğini fark ettim. Bir iki saat normal diye düşündüm. Dışarı çıktığımda insanların konuşmalarından birçok ilde elektriğin olmadığını öğrendim. Tabi hemen aileme nasıl ulaşacağımı düşünmeye başladım. Kendimi inanılmaz çaresiz hissettim ve yazılı basının önemini fark ettim. Neler olup bittiğini ancak ertesi gün çıkacak gazetelerden öğrenebilecektim. Neyse ki akşam her şey düzeldi. Fakat böyle bir durumda kalmak beni fazlasıyla tedirgin etti.

Sosyal medyanın önemi de günümüzde her kesim tarafından artık yadsınmıyor. Sözgelimi yeni bir dizi başlayacağı zaman twitter hesabı açılıyor önce, hatta karakterler adına hesap açma projesine kadar gidildiğini biliyorum. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Sosyal medya her alanda kesinlikle çok önemli, doğru bir pazarlama yöntemi olduğunu düşünüyorum. Seyirciye aracısız, direk ulaşıyor olmak, en doğrusunu ilk sizden öğreniyor olmaları, insanların ilgisini hep zinde tutan bir durum.

Sizin de fanlarınız var biliyorsunuz, hatta onlar ulaştı bana, röportaj yapma fikri ilk onlardan geldi. Adeta görünmez bir ordu gibi sanal ortamda çalışıyorlar, ben kendi adıma da sizi tanıdığıma çok memnun oldum, içimden iyi ki varlar dedim. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda, arada başınızı ağrıttıkları oluyor mu? Şahit olduğum kadarıyla hiç beklemediğiniz yerde karşınıza çıkıyorlar.

İnsan böylesine sevilince gurur duyuyor. Beni pamuklara sarıp sarmalayıp seven bir ailem (MAFC) var. Bazen sıkıcı şeyler olabiliyor tabi özel numaramdan aramak gibi onun dışında ben onlarla ilgilenmeyi zaten çok seviyorum, çünkü sevgi karşılıklı olunca değerli olur. Fanlarımın hepsi benim için çok önemli.

Çok gençsiniz, çokta güzel, dizinizi seyrettim yeteneklisiniz. Bunların hepsi her zaman bir arada olmuyor yetenek çatısı altında. Sizce genç oyuncular nasıl yollarını seçiyor bizim ülkemizde. Sistem nasıl işliyor?

Televizyonda görünüp de şöhret olmayı istemekle başlanılan bir iş, oysaki oyunculuk yapmak için gerçekten sabırlı ve istekli olmak lazım ve tabi ki eğitim çok önemli. Sistem biraz tanıdık faktörüyle işliyor ne yazık ki, yetenekli birçok oyuncu sırada bekliyor o yüzden.

Kast ajansı, menajerlik, oyuncu üçlüsü henüz bizim ülkemizde kafalara oturmuş görünmüyor. Ahenkli bir çalışma içinde değiller sanki, bunun sebebi sizce nedir?

Bu üçlü arasında yeterince profesyonel bir ilişki kurulabildiğini düşünmüyorum, sebebi bu bence.

Şefkat Tepe dizine ne zaman katıldınız?

İkinci sezonun 55. Bölümünde katıldım.

İlk diziniz uzun soluklu ve reytingi yüksek diziydi, üstelik siz ve hikayedeki eşiniz diziden ayrılınca hayranlarınız çok üzülmüş, yorumlardan anladığım kadarıyla gitmenizi istememişler. Neden ayrıldınız?

2,5 yıl gece gündüz çalıştım, gerçekten çok yorulmuştum. Yenilenmeye ihtiyacım vardı, farklı şeyler yapmak istiyordum artık.

O yoğun tempodan uzaklaşınca önce insan boşluğa düşer herhalde, siz bu yenilenme sürecinde neler yaptınız?

Bol bol film izliyorum, arkadaşlarımla ailemle vakit geçirmek çalışırken benim için lükstü. Şimdi onlara bolca zaman ayırıyorum. Yemek yapmanın beni ne kadar dinlendirdiğini bu süreçte fark ettim. Çeşitli kurslara katılıyorum, spor yapıyorum, elimden geldiğince vaktimi iyi değerlendirmeye çalışıyorum.

“OYUNCUNUN YÜZÜNÜ DİNLENDİRMESİ GEREK”

Uzun soluklu dizilerde oynayan başrol karakterleri daha sonra yüzleri eskimeden başka bir projeye başlıyorlar bazen, bu konuda ne düşüyorsunuz? Oyuncu ve seyirci açısından artıları ve eksileri ne sizce?

Açıkçası farklı karakterleri canlandırsalar da hep aynı oyuncuları izlemekten sıkılıyorum. Oyuncunun yüzünü dinlendirmesi gerek. Var ettiği karakteri unutturmak için biraz zaman vermeli izleyiciye.

Yeni bir projeye var mı yakın gelecekte hayata geçecek olan, şayet varsa bahsetmek ister misiniz?

Mayıs, Haziran döneminde Trabzon’da çekilecek bir sinema filmi var. “Emicem Hospital” bir doktoru canlandıracağım, farklı bir şey olacak, umarım beğenilir. Ayrıca sizi tanımış olmaktan mutluluk duydum, teşekkür ederim güzel sorularınız için.

Ben teşekkür ederim röportaj yapmayı kabul ettiğiniz için. Umarım hep keyif alacağınız güzel projelerle hayranlarınızın karşısında olursunuz.