Hükümet günden güne nasıl zavallılaştığını her hareketinde göstermeye başladı. Geçenlerde duyduğum haber AKP iktidarının terbiyesini bir kere daha ortaya koydu.

Olay yaşadığımız yer olan Roboski'de geçiyor. Katliamda kardeşini kaybetmiş olan Halil Encü daha önce 2004 yılında köylerinin yaylasında asker mayınına basarak ayağını kaybetmişti. Maaşa bağlanan Halil Encü'nün engelli maaşı 5 ay önce kesildi. Halil, önce SGK'ye sonra Vali'ye gider fakat herhangi bir sonuç alamaz.

Sonrasında iki ay önce maaşının kesilme nedenini öğrenmek için kaymakamlığa gittiğinde, ceberrut devlet ile karşı karşıya kalan Halil Encü'ye Kaymakam aynen; 'Senin durumun iyidir... Siz zenginsiniz. Sizin paraya ihtiyacınız olsaydı 123 bin TL'lik tazminatı alırdınız' dedi.

Biz aslında devletin ceberrut yüzünü görme anlamında bir ilk ile karşılaşmıyoruz, çünkü bir seneye yakın zaman Roboski'de yaşamımızı sürdürmekteyiz. İnanın Bugün Halil'e yapılanla beraber her şeyi gördük. Hatta ben bile bir çok cezalandırma ile karşı karşıya kaldım. 12 yaşında çocuğu bile cezalandıran bir bütünlüklü sistemden bahsediyorum. Başbakanından alın da en aşağıdaki bürokratına kadar bu ceberrut devlet zihniyetinden bahsetmek mümkün.

Roboski'ye geldiğimizden beri en çok gördüğünüz sorunlardan biri de mayın gibi patlayıcılardan dolayı mağdur olan sivillerdi...

Biz neler yapabiliriz diye akıl yürütürken, bugün bu gördüğümüz olay bizi dehşete düşürdü. Bu nasıl bir düşmanlık yaklaşımıdır, bu zihniyet hangi etik karşıtlığıyla açıklanır?

Siz kuralsızca her yeri mayınlayacaksınız,sonra mayınladığınız yerleri unutacaksınız. Orada yaşayan insanlar sizin bu tutumunuzdan dolayı ölecek yaralanacak, bir çok uzuvlarını kaybedecek. Sonra da kalkıp insanları üç kuruş paraya bağlayacaksınız... Sonra da bir savaş suçu daha işleyip çoluk çocuk demeden katliam yapacaksınız ve utanmazca davranmaya devam edip bir bürokratınızla, mağdur olan kişiyi tehdit edip, alaya alıp; 'Sizin için hazırladığımız aşağılama maaşlarını alacaksınız' diyeceksiniz... 'Yoksa maaşını keserim' diyeceksiniz ve maaşını keseceksiniz!

Bu artık utanmazlık da dipte olduğumuzu gösteriyor. Fakat bu halk size etik dersi vermeye devam edecek siz de bunu seyredin ki bundan sonra ne Halil'ler göreceksiniz boyun eğmeyen...