Altan kardeşlerden Mehmet Altan tutuklandı. Ahmet Altan sabaha karşı saat 5’te serbest bırakıldı.

Mehmet Altan’ın tutuklanma sebebi eğitim ve sosyal statüsüne rağmen Fethullah Gülen’in televizyonlarına çıkıp onların amaçlarına hizmet eden söylemlerde bulunmasıymış.

Aklıma cumhurbaşkanının 15 Temmuz gecesi televizyon spikerinin cep telefonundan konuşabildiği anlar geldi haberi okuduğumda.

Orada askerin ayaklanmasına karşı “Ben ordunun başkomutanıyım” demişti. Üç yaveri Gülenci çıkan cumhurbaşkanının yol güzergahını, nerede kaldığını ayaklanan askerlere bildiren de kendi yaveri. Sadece onun değil genel kurmay başkanının, hava kuvvetleri komutanının yaverleri de Gülen cemaatinin üyesiydi. Allah affetsin diyerek kendilerini akladı cumhurbaşkanı ama iş adamlarını, esnafı, yazarları kendi seçtiği yargıçların hakimlerin yargılamasını istiyor.

Sağcı solcu cemaat üyesi olduğu iddia edilen bir sürü öğretmen kamu görevlisi görevlerinden uzaklaştırıldı.

Tanrıdan kendilerine merhamet isteyen, merhametten haberdar olan birinin cemaatin düşüncelerini biliyor, benimsiyor diye insanların hayatlarını durdurması, ekmeklerini ellerinden alması adaletten uzak bir davranış.

Basit, her hangi bir insan bile dahil olduğu olayın içinde önce kendini sorgular, “BEN NEREDE HATA YAPTIM” der. Tanrı affetsin diye sıyrılmak normal insan davranışı değildir.

Senin gibi akıllı bir adam nasıl olur da onların amaçlarına hizmet eder diye birini tutuklamak adaletli bir davranış şekli değil.

Yaşadığımız yüzyıl bazı kavramların ömrünü tamamladığı o yüzdenden de çürümüşlüğün yaşandığı bir dönem.

Biz bir bitişin şahitliğini yapıyoruz,  tüm bu saçmaların özünde bu yatıyor. Çünkü insanlar temel değerlerini yitireli çok oluyor.

Bundan sonra gelecek olan Altın Çağı biz göremeyeceğiz maalesef.

Zamanın gelip geçiciliği insanlarda meydana gelen çağın deformasyonu bu adaletsizlikleri dayanılır hale getiriyor.

İnsanlara odaklanmak yerine merceğini büyülttüğünüzde sakinleşiyorsunuz. Bunun için gençlere bakmak, onlara kulak vermek ve geçmişin kutsal bilgisine göz atmak yeterli.

Güzel günlerde görüşelim.