Trabzonspor’un efsane ismi Beşiktaş teknik direktörü Şenol Güneş ve Beşiktaş’ın efsane ismi Trabzonspor teknik direktörü Rıza Çalımbay, efsane oldukları takımlara karşı ilk kez karşı karşıya geldiler. Beşiktaş Teknik direktörü Şenol Güneş ile Trabzonspor teknik direktörü Rıza Çalımbay, bugüne kadar farklı takımlarda 13 kez rakip olurlar. Bu rekabet ilk olarak 2005 yılında Çalımbay Beşiktaş’ı, Güneş ise Trabzonspor’u yönetirken başlar. Bu maçı Rıza Çalımbay’ın yönettiği Beşiktaş 1-0 kazanır. O tarihten bu yana iki efsane isim 13 kez karşılaşır. Güneş 6 galibiyet elde ederken Çalımbay 4 galibiyet elde eder.

Bordo-mavili takımın kalesini tam 15 yıl koruyan ve şampiyonluklar yaşayan Güneş ve Beşiktaş’ın orta sahasını 16 yıl boyunca taşıyan ve yaşanan başarılarda imzası bulunan Rıza Çalımbay. Her iki isim de başarı ile takımlarının kaptanlığını yaptı. Her iki isim de futbolculuk kariyerlerinde altı lig şampiyonluğu kazandı. Her iki isim de formasını taşıdıkları taraftarların unutulmazları arasında yer aldı.

Trabzonspor Beşiktaş maçı öncesi elinizde böylesi değerli ve de parlatılası bir hikaye mevcutken spor basınımız Aykut Kocaman’ın tacı, Quaresma’nın öfkesi, Volkan Demirel’in oyundan atılışı, Şenol Güneş’in Trabzonsporlu bir taraftarın Fenerbahçeli olmakla itham etmesi ile daha fazla ilgilendi.

Futbol dünyamızı şöyle bir düşündüğümüzde spor yorumcusundan muhabirine, yöneticisinden teknik direktörüne ve de futbolcusuna sanki hep birlikte biraz toprağa basmaya ihtiyacımız var. Yeşil sahalarda çıplak ayakla yürüme seansları düzenlesek ortamı toparlar mıyız acaba. Ligin son düzlüğüne girdikçe hepimiz trafo merkezi gibi oluyoruz zira.

Beşiktaş’a dönelim. İki kritik haftayı hasarsız atlattı takım. Araya Fenerbahçe ile bir kupa maçını da sıkıştırarak başardı bunu. Trabzonspor maçında Beşiktaş’ın bu yoğun tempodan etkilendiğine dair bir belirtiyi oyunun hiçbir anında hissetmedik. Aynı durum Fenerbahçe için geçerli olmadı. Oyuncu kaliteniz ve kadro derinliğiniz yüksek ise böylesi yoğun fikstürleri aşabiliyorsunuz. Kaldı ki kağıt üzerinde yaş ortalaması en yüksek takım Beşiktaş. Quaresma ve Pepe gibi iki önemli oyuncunuz da yok sahada. Görünen o ki biri sakatlıktan diğeri cezadan bir süre daha takımda yer alamayacak.

Trabzonspor maçında Pepe’nin yerine Medel, Quaresma’nın yerine ise Lens vardı. Lens için söylenecek en olumlu şey iyi niyeti ve oyun disiplinine sadık kalışıydı. Maç devamlılığının artacak olması onun için bir şans. Quaresma’nın yokluğunda takımın ona çok ihtiyacı olacak.

Beşiktaş maçın ilk yarısında Talisca ve Vagner Love ile üç kez gole yaklaştı ancak bunları değerlendiremedi. Topa yine en çok sahip olan ve pas akışkanlığını sağlayan taraftı. Ne var ki Vagner Love bu akışkanlığa destek olmadı. Kaptırdığı toplar takımın boyunu uzattı ve oyunun ritmini bozdu. En elverişli pozisyonu 37. dakikada yakaladı ancak onu da auta attı. Ardından Talisca 43. ve 45. dakikalarda iki şans yakalasa da başarılı olmadı.

İkinci yarı Şenol Güneş oyuna Negredo’yu aldı ve Love’u çıkardı. Ardından Adriano‘yu zorunlu olarak değiştirip Caner’i sahaya sürdü. Ve farkı yaratan Negredo’nun oyun zekası oldu. Negrodo’ya bir parantez açmak gerekiyor. Ligdeki Fenerbahçe maçında Quaresma’ya 2 asist yaptı. Kupada da Fenerbahçe’ye 1 gol attı. Trabzonspor maçında ise Babel’e yaptığı 2 asist ile oyunu çeviren adam oldu ve bu sezon toplamda 9 asiste ulaştı. Quaresma ve Caner’in gerçekleştirdiği asist sayısı ile aynı rakam bu.

Bir parantez de Babel için açalım. Bu sezon ligde 9 gole ulaştı. Toplamda 11 gol atmış. Geçen sezon ise toplamda 13 gol atmış bunun 4’ü Deportive La Coruna’da. Bu istatistikler onun en parlak iki sezonu.

Son olarak Trabzon maçında gecenin en iyileri Tolgay, Babel, Negredo ve tabii ki Medel’di. Onun varlığına en çok duacı Atiba ve Tosiç olsa gerek bu dönemde. Her iki arkadaşına da müthiş destek oluyor.