KCK davasının bugünkü duruşmasında sadece iki tahliye çıkarken, 24 gazetecinin tutukluluğunun devamına karar verildi.

İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi, KCK'ye ilişkin aralarında gazetecilerin de yargılandığı davada, sanıklar Sadık Topaloğlu ile Zeynep Kuray'ı tahliye etti.

26'sı tutuklu 46 sanığın yargılandığı davanın 15'inci duruşması sona erdi.

İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesince, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde oluşturulan salonda görülen duruşmaya, 26 tutuklu ve 12 tutuksuz sanık katıldı. Avukatlar tarafından 2 Kürtçe tercüman da duruşmada hazır edildi.

ZEYNEP KURAY: TAHLİYEMİ CEZA GİBİ HİSSETTİM!

Bir yıl dört ayı aşkın bir süre cezaevinde tutulduktan sonra bugün tahliye edilen ANF muhabiri Zeynep Kuray, yargılandıkları davanın sadece Kürt basınının değil Kürt halkının davası olduğunu belirtti: "Ama ne yaparlarsa yapsınlar bizleri yıldıramayacaklar!"

Gazeteci Zeynep Kuray, mahkemenin sadece iki kişiyi tahliye eden kararını eleştirerek, "İstiklal Mahkemeleri gibi davranıldı. Hedef sadece Kürt gazeteciler değil; Kürt kimliğidir. Barıştan bahsediyorlar, Kandil'e ana-akım medyadan gazeteciler gidiyor ama bizler Kandil'e gittiğimiz iddiasıyla yargılanıyoruz. Namık Durukan İmralı tutanaklarını haber yaparak ödül alıyor; oysa benzer notları verdiğimiz için kriminalize edildik" dedi.

Tahliyesi ardından ANF’den Ali Barış Kurt’a konuşan Kuray, "Bugün sevinemedim. Hüngür hüngür ağladım! Arkadaşlarımı orada tutarken beni bırakarak aslında bana ceza verdiler” diye ekledi.

'ERGENEKONCULARIN SUÇLARINI YAZDIĞIMIZ İÇİN...'

Kürt basınına böylesi haksız yönelimlerle baş eğdirilemeyeceğini vurgulayan Kuray,  şöyle konuştu: "Dün infaz ediyorlardı, bugün yargılıyorlar. Ama yıldırabileceklerini sanıyorlarsa yanılıyorlar. Biz ölüm pahasına bu işi yapıyoruz. Asla vazgeçmeyiz."

Kuray, şöyle devam etti: "İlk mahkemeye geldiğimiz zaman, yerleşkenin bir tarafında Ergenekoncular diğer yanında bizler vardık. Kürdistan'daki toplu mezarların, faili meçhullerin sorumluları, gerillaya kimyasal silahlarla saldıranlardı bunlar. Bizler de bunları gündeme getirdiğimiz için yargılanıyorduk. Ama onlar katliamlardan, Kürdistan'ı kana buladıkları için değil AKP'ye darbe teşebbüsünde bulundukları için yargılıyorlardı. İşte Türkiye'nin hukuku böyle. Ama bir gün oradaki sanık sandalyelerine cellatlar ve onları aklayanlar; soykırım karşısında susanlar oturacak."

'YARIN GÖREVİMİN BAŞINDAYIM'

Kuray, yarından itibaren görevinin başına geçeceğini belirterek, "İçeriden de haber yapıyordum ama yarından itibaren tam olarak başlamış olacağım. Yine ANF'de devam edeceğim. Kürt basını, Kürt halkı, saldırıldıkça güçlendi. İlk gündemim serbest bırakılmayan arkadaşlarımız olacak" ifadelerini kullandı.