29 Eylül 2016’da OHAL bünyesinde çıkartılan KHK ile kapatılan 12 televizyon ve 11 radyonun arasında bulunan Türkiye’nin ilk Kürtçe yayın yapan çocuk kanalı Zarok TV, kamuoyunun da yoğun tepkisi sonrası kararın geri çekilmesinin ardından 9 Aralık 2016’da yeniden yayına başladı.

Gazete Karınca’dan Çağdaş Kaplan’ın haberine göre; yeniden açılan kanal, İsviçre’de 160 televizyon kanalı arasında izlenme oranı en yüksek 4 kanal arasına girdi. Zarok TV Genel Yayın Yönetmeni Dilek Demiral yayına yeniden başladıktan sonra kendi animasyon ekiplerinin yapımlarıyla çocukların karşısına çıktıklarını belirterek, “Hem biz hem de çocuklar çok mutlu. Animasyon ekibimiz iki ve üç boyutlu animasyonlara başladılar. Kürtçe kendi animasyonlarımızla buluşmaktan mutluyuz” dedi. 

Türkiye’de ilk Kürtçe yayın yapan çocuk kanalı Zarok TV’nin sadece Türkiye’de değil yurt dışında da ilgiyle izlendiğini anlatan Demiral, Kürt nüfusunun yoğun yaşadığı İsviçre’de Kürt ailelerin çocuklarını ana dilini öğrenmeleri için Zarok TV’ye yönlendirdiğini belirtti. Demiral, kanalın İsviçre’de yapılan rating ölçümlerinde 160 kanal arasında en çok izlenen 4 kanal arasına girdiğini söyledi.