Zaman gazetesinin yazarlarından Leyla İpekçi bugünkü '‘Yar yüzü’ne bakarken...' başlıklı köşe yazısında gazetesinden ayrıldığını açıkladı.

İpekçi, BDP Grup Başkan Vekili Pervin Buldan'ın, eşinin katilleri yargılanırken mahkeme salonunda duruşmayı izlemesinden yola çıkarak başladığı köşe yazısını şöyle bitiriyor;

"Nereye bakarsak bakalım ‘yar yüzü'ne baktığımızı ve yüzümüzde ‘yar yüzü'nün tecellilerinin yansıdığını hatırlayarak bakabilmek istiyorum. Yazmak bu gayrete götüren bir vesile sadece bana göre. Sözlerimiz ve eylemlerimiz put olup çıkıyorsa, kelimeler ne niyet olabiliyor, ne amel. Yazabileceğim hiçbir şeyin kalmadığını görüyorum şu an için... “Allah ile beraber başka bir ilaha tapma. O'ndan başka ilah yoktur. O'nun yüzünden (zatından) başka her şey helak olucudur. Hüküm O'nundur ve siz O'na döndürüleceksiniz.” Benden buraya kadar. Hakkınızı helal edin."

Yazar , senarist ve gazeteci olan Leyla İpekçi, Zaman gazetesinde yazarken, Taraf gazetesinin kurulmasıyla Taraf'ta yazmaya başlamış, 2011'de de Zaman'a geri dönmüştü.

İpekçi'nin yazısının tamamını buradan okuyabilirsiniz.