Daha önce muhalefeti “Kürt Açılımı’na destek vermemekle eleştiren Zaman Gazetesi, ilk defa CHP’den gelen ileri adımlara statükocu bir dille karşı çıktı.

CHP’nin yeni yüzü Sezgin Tanrıkulu’nun Diyarbakır’dan yaptığı “Hakikat Komisyonu” kurulsun önerisini Zaman Gazetesi şöyle verdi:

“CHP, Öcalan'ın 'hakikat komisyonu' teklifine sahip çıktı

Terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan ve BDP'nin 'hakikatleri araştırma komisyonu kurulması' yönündeki talebine anamuhalefetten destek geldi.”

Zaman Gazetesi böylece, hem “Terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan ve BDP” sözü ile bir şeytan yaratıp, Kürt Sorunu’nun çözümüne hizmet etmeyen, çatışmacı bir dil kullanıyor, hem de CHP’yi bu şeytanla özdeşleştirerek toplumdaki her an tahrik olmaya hazır milliyetçi kesimlere hedef gösteriyor.

Daha önce muhalefetin AKP’nin atmaya çalıştığı adımlara yönelik “Terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan ve BDP’nin taleplerini yerine getiriyorlar” eleştirisini kendilerinin yapıyor olması, muhalefetiyle iktidarıyla ne kadar barıştan, çatışmasızlıktan, demokrasiden yana olduklarını gösteriyor.

Aynı çizgide yayın yapan Samanyolu Televizyonu da yayınladığı 'Tek Türkiye' gibi bazı dizilerde uzun zamandır açıkça “halkı kin ve düşmanlığa” sevk etmeye devam ediyor.

BAŞBAKAN DA AYNI YOLDA

CHP her gün Silivri’dekilere, Ergenekonculara sahip çıkan açıklamalar yaparken, CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, muradını tam anlatamasa da iyi niyetle “Örgüt de, asker de silah bıraksın” diye bir açıklama yaptı. Belli ki buradan kastı, silahların susması, çatışmaların durması idi. Çünkü bir ordunun silah bırakması zaten söz konusu olacak bir şey değildi.

Dün de Başbakan Erdoğan, Batman’da isim vermeden CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt’ü şöyle eleştirdi: “Geçen gün bir milletvekili ‘PKK da, güvenlik güçleri de silah bıraksın” dedi. Bunu diyen bir milletvekili, bunun mantıklı bir izahı olur mu? Terör örgütü tabii ki silah bırakacak ama silah güvenlik gücünün bir enstrümanıdır, onun tamamlayıcı bir unsurudur. Güvenlik gücü silahıyla dolaşır. Ne için? Mal güvenliğini, can güvenliğini sağlamak için, keyfi olarak değil. Bunu söyleyen de maalesef anamuhalefet partisinin bir milletvekili.” dedi.

OY UĞRUNA YA RAB NE CANLAR GİDİYOR

30 yıldır binlerce canımızı kaybettiğimiz savaşı durduracak, kalıcı barışı sağlayacak adımları atmak yerine kışkırtıcı dilleri, birbirlerinin ayaklarından çeken tavırları, tutarsızlıkları, ilkesizlikleri ile muhalefeti ve iktidarıyla, yandaş medyalarıyla yangına körükle gitmeye devam ediyorlar.

Artık, daha fazla demokrasi, daha fazla değişim isteyenlerin yeni bir yol yaratmak için daha fazla ellerini taşın altına koymaktan başka seçenekleri yok.

DEMOKRAT HABER ÖZEL